05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un sindrom rar care face oamenii să râdă
Un sindrom rar care face oamenii să râdă

Locklan, în vârstă de 16 luni, este unul dintre cele 100 de cazuri cunoscute de sindrom de "păr de nepieptănat". O boală extrem de rară care slăbeşte părul, dar care nu afectează sănătatea generală.
La vârsta de 6 luni, părul castaniu, aproape negru a fost înlocuit cu un puf  de blond. În 3 luni, părul lui Locklan a început să crească ciudat. La vârsta de 16 luni, băiatul a fost diagnosticat cu sindromul părului de nepieptănat. O boală care a fost observată doar de o sută de ori de la descoperirea ei în 1970.
După cum explică mama micuţului Locklan , părul băiatului este imposibil de spălat şi coafat. "Firele de păr nu pot sta întinse, oricât le-ai peria", explică Katelyn, mama băiatului. "Nu poţi merge nicăieri fără să comenteze cineva. Oamenii sunt curioşi, vin să-l vadă, cer să-l atingă", mai spune femeia.
Deocamdată, Katelyn lasă părul micuţului Locklan în pace şi rar îl atinge. "În acest moment, fiind mic, îi place atenţia pe care i-o acordă oamenii şi nu-i pasă de coafura sa", explică aceasta.


Articole înrudite