25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
9 pugilişti români blocaţi la Londra
9 pugilişti români blocaţi la Londra

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că întoarcerea lotului naţional de la Londra, acolo unde turneul de calificare la Jocurile Olimpice a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, reprezintă o problemă deoarece multe zboruri au fost anulate.
Acesta a menţionat că este posibil ca lotul format din 9 sportivi să revină în ţară cu un charter. După întoarcerea la Bucureşti, toţi membrii delegaţiei vor sta izolaţi pentru 14 zile, locul de carantinare urmând să fie stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului.
"La Londra s-a închis turneul, ni s-a comunicat că este amânat, dar nu se ştie pentru când. Acum căutăm soluţii să aducem lotul în ţară, am discutat cu ministrul Tineretului şi Sportului, dar intra într-o videoconferinţă la Guvern şi am zis că vom discuta după-amiază. Este o problemă să îi aducem de la Londra pentru că nu avem cu ce. Tarom înţeleg că şi-a suspendat toate zborurile şi e complicat. Sunt multe zboruri anulate. Să vedem ce soluţii găsim. Azi în niciun caz nu se pot întoarce sportivii. Să vedem, cel mai târziu se pot întoarce vineri, pe 20 martie, iar cel mai devreme mâine. Însă mâine doar dacă reuşim să rezolvăm cu un transport special, un charter... trebuie discutat şi cu cei de la Ministerul de Externe să vedem ce facem", a spus Cîtea.
Lotul naţional de box al României, format din 9 sportivi, a participat la turneul de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 programat să se desfăşoare la Londra între 14 şi 24 martie. Luni seara, grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis să întrerupă turneul preolimpic din cauza pandemiei de coronavirus.
Grupul de lucru din cadrul CIO speră într-o desfăşurare a calificărilor pentru JO 2020 în mai şi iunie. Până la întreruperea turneului, România reuşise calificarea unui sportiv, Cosmin Gîrleanu (foto), care l-a învins la puncte, luni seara, pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală, atingerea sferturilor de finală asigurându-i prezenţa la JO 2020.


Articole înrudite