20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada i-a învins pe cehi şi speră să continue în optimile Challenge Cup
Arcada i-a învins pe cehi şi speră să continue în optimile Challenge Cup
Atmosferă incredibilă, miercuri seara, la sala Dunărea, la partida tur Arcada Galaţi - CEZ Karlovarsko, din 16-imile de finală ale Challenge Cup. Publicul gălăţean a onorat acest eveniment sportiv, a umplut tribuna şi şi-a încurajat frenetic echipa favorită. Arcada a început cu trac, cehii au profitat şi au făcut primele patru puncte ale meciului, avantaj care în ciuda eforturilor alor noştri a fost suficient ca să-şi treacă în cont primul set. Băieţii lui Marian Apostu şi Nicu Harabagiu s-au trezit imediat după duşul rece din start, cu Despotovski servant pentru „bombardierii” Sysoev, Caio de Pra şi Marquez, cu zidul Radovic în faţa atacurilor cehilor şi Suson şi Cristudor, apărători ai redutei, au trecut la timonă şi şi-au adjudecat destul clar următoarele două seturi. Oaspeţii, care au fost eliminaţi în turul precedent din Cupa CEV de celebra echipă italiană Perugia, nu au renunţat aşa uşor şi s-au bătut pentru fiecare minge şi în cel de-al patrulea set. Gălăţenii au condus cu 12-8 dar tensiunea a fost maximă pe final, oaspeţii, cu polonezul Dzavornok în prim plan, au avut o minge de 2-2, pentru ca apoi brazilianul Caio de Pra să fructifice cea de-a treia minge de minge după o fază lungă cu mingi salvate în extremis de ambele părţi. Rezultat final: Arcada Galaţi - CEZ Karlovarsko 3-1 (-21, 19, 20, 26). Formula folosită de echipa învingătoare: Despotovski, Sysoev, Radovici, Caio de Pra, Suson, Marquez, Cristudor -libero. Principalii realizatori ai partidei au fost: Sysoev, Caio de Pra respectiv Dzavornok, cu câte 17 puncte. Sârbul Radovici a avut 6 blocaje, brazilianul Caio de Pra a izbutit trei aşi, iar cel mai eficient la preluare a fost Suson cu 31%. Returul va avea loc pe 16 decembrie la Karlovy Vary. 
 
Declaraţii:
Filip Despotovski - jucător Arcada: „A fost un pic meci de infarct şi pentru noi, şi pentru public. Sunt foarte bucuros că am câştigat. Am dovedit că o echipă mare câştigă şi când joacă rău. Am jucat foarte rău astăzi, dar şi ei nu prea au greşit serviciile. E bine că am luat trei puncte în meciul de acasă”.
Marian Apostu - antrenor Arcada: „Sunt mulţumit de rezultat, de joc însă nu. Traversăm o perioadă încărcată, este al doilea meci în care jucăm slăbuţ, am comis multe greşeli neforţate, dar cel mai important este că am câştigat şi păstrăm avem şanse bune să ne calificăm în optimi”.

Articole înrudite