25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Avântul Valea Mărului a câştigat primul joc de la baraj
Avântul Valea Mărului a câştigat primul joc de la baraj

Barajul de promovare în Liga a 3-a la fotbal a debutat sâmbătă. Pe stadionul Municipal din Rm. Sărat s-au aflat faţă în faţă câştigătoarele Ligii a 4-a din Vrancea, Victoria Gugeşti şi Galaţi, Avântul Valea Mărului. Partida, din grupa  A a Regiunii 7 Sud Est,  a fost la un pas să nu se dispute după ce vrâncenii au avut numai puţin de şapte jucători testaţi pozitiv cu virusul SARS-Cov-2. În cele din urmă, DSP-ul şi-a dat acordul şi echipa vrânceană s-a prezentat la teren cu un lot de 14 jucători.

Vălmărenii au intrat motivaţi pe gazon şi au dominat prima repriză. După o serie de ocazii irosite de A. Frunză, Perju sau S.Frunză, echipa gălăţeană a deschis scorul după o jumătate de oră de la fluierul de start prin Ignat, angajat de căpitanul Sorin Frunză. Pe toată durata pauzei a plouat torenţial, vrâncenii s-au trezit, au făcut pasul în faţă şi au controlat primul sfert de oră din partea a doua. Avântul a făcut deliberat pasul în apărare şi a profitat din plin de faptul că adversarii au terminat benzina mai repede. Andrei Frunză a majorat scorul în min. 73. Cu nouă minute înainte de final, Victoria a redus diferenţa de pe tabela de marcaj dr soarta partidei fusese deja pecetluită, vălmărenii au gestionat bine finalul, trimiţind mingea în bară în prelungiri prin Chiriac.

Antrenorul Gheorghiţă Popa a folosit formula: Olaru - Iancu, Morogan, Moise, Hilohi - Mohorîţă, Ignat, Chiriac, S.Frunză - Perju, A.Frunză. Au mai intrat: Blănaru, Manea şi Ţuiu. Cu această victorie, Avântul Valea Mărului este cu un picior în eşalonul trei. Pe 5 august este programată partida Sportul Chişcani - Victoria Gugeşti iar pe 9 august duelul dintre Avântul Valea Mărului şi  vecinii brăileni de la Sportul Chişcani.


Articole înrudite