14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CFR a câştigat la Galaţi de Florii şi a plecat cu autocarul Oţelului!
CFR a câştigat la Galaţi de Florii şi a plecat cu autocarul Oţelului!

Oţelul s-a temut de CFR Cluj. Echipa gălăţeană fusese zdrobită cu 7-2 în partida tur şi o astfel de înfrângere nu putea să nu lase urme în subconştientul jucătorilor. Ewald Lienen a gândit o partitură defensivă şi l-a plantat pe Milea în centru liniei mediene, o mutare ce avea să se dovedească neinspirată. În absenţa lui Marquinhos, accidentat, echipa gălăţeană a lăsat fantezia în seama lui Cooper, care însă a fost izolat în bandă. În aceste condiţii, oţelarii s-au mulţumit să-i blocheze pe clujeni în primele 45 de minute. A rezultat un joc urât pe care spectatorii prezenţi în tribune l-au privit destul de blazaţi. Singura ocazie reală a primei reprize a aparţinut lui CFR Cluj. Era minutul 9 când fostul jucător al Oţelului, Ciprian Deac a lovit bara cu un şut cu efect de la 18 metri. Oţelarii nu au reuşit să se apropie periculos de poarta adversă în primele 45 de minute. Repriza secundă a început cu o dominare şi mai accentuată a oaspeţilor. CFR a forţat dar gălăţenii au scăpat de primirea golului datorită unor intervenţii la sacrificiu ale lui Sîrghi, Popescu sau Prestia. Vasile Miriuţă mutase deja prin introducerea lui Tade în locul inexistentului Negruţ. Francezul pare o copie a lui George Weah, atacantul liberian care a făcut senzaţie la AC Milan în anii 90. Meciul mergea spre o remiză albă care convenea mai mult gălăţenilor. Lienen se hotărăşte să rişte în minutul 75 şi îl introduce pe Sevillano în locul lui Tritz. Milea redevenea fundaş dreapta iar Sevillano îl dubla pe Tudorie în atac. Schimbarea avea să se dovedească neinspirată pentru că în minutul 79 Tade scapă pe partea dreaptă, trece ca un express pe lângă Sîrghi, îi pasează lui Rui Pedro care înscrie cu nonşalanţă: 1-0 pentru CFR. Până la final nu s-a mai petrecut nimic notabil în afară de singurul şut expediat de Oţelul pe poarta adversă. Autorul a fost fundaşul stânga Dan Popescu. Înfrângerea putea fi şi mai drastică dacă Goicoechea nu-l bloca senzaţional pe Tade la ultima fază a meciului. Oţelul a pierdut cu 1-0 un meci pe care nu avea cum să-l câştige după cum a evoluat. Echipa gălăţeană tremură de frica retrogradării şi trebuie să se impună în cel puţin 3 din cele 7 meciuri rămase de disputat pentru a evita retrogradarea. Formaţii: Oţelul - Goicoechea 7 –Tritz 6 (Sevillano 5), Sîrghi 5, Prestia 6, Popescu 6 - Lovin 6, Milea 5, Giurgiu 5, Cooper 5 - Astafei 4 (Zaharia 5), Tudorie 5. CFR : Felgueiras 6 - Maftei 6, Cadu 6, Piccolo 6, Camora 6 - Djokovic 7, Monroy 6 - Deac 7, Rui Pedro 8 (Ammari), Chanturia 5 (FL.Costea 5) - Negruţ 4 (Tade 8). Dacă în tabăra Oţelului era atmosferă de înmormântare la CFR zâmbetele erau în prim plan. „N-au reuşit băieţii să-mi facă o surpriză de Florii. A fost un meci de uzură, în care s-a impus echipa mai pragmatică. Chiar dacă nu este uşor de digerat o înfrângere pe teren propriu, trebuie să ne revenim şi să nu ne întoarcem cu mâna goală de la Mediaş”, a comentat Narcis Răducan.
Şi Ewald Lienen şi-a arătat nemulţumirea faţă de jocul prestat: „Sunt foarte dezamăgit de rezultat. Am întâlnit o echipă foarte bună care în ultimele două partide a avut o evoluţie în creştere. Ştiam că sunt în formă dar credeam că putem face mai mult. Nu am fost capabili să ne creăm ocazii. Îmi reproşez că am făcut o schimbare ofensivă şi l-am înlocuit pe Tritz cu Sevillano. Am dorit să câştigăm şi până la urmă am pierdut.”
De cealaltă parte, Vasile Miriuţă s-a declarat mulţumit de rezultat: „Sunt foarte bucuros de această victorie. Echipa noastră a demonstrat că se află în formă foarte bună în ultima perioadă de timp. Eu spun că a fost un meci bun, plăcut, în care Oţelul nu putea emite mari pretenţii pentru că nu şi-a creat, practic, ocazii de a marca”.
Oţelul a pierdut de Florii în faţa CFR-ului care pe lângă cele trei puncte a plecat şi cu autocarul formaţiei gălăţene până la aeroportul Henri Coandă. Autocarul clujenilor se defectase în timpul unei vizite la mall-ul gălăţean, iar conducerea Oţelului a făcut un gest de mare curtoazie. Pentru Oţelul urmează 7 meciuri de foc, în urma cărora va şti în ce eşalon va evolua anul viitor. Prima încercare: vineri, la Mediaş, cu Gaz Metan.


Articole înrudite