21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii au parte de un nou început
Gălăţenii au parte de un nou început

Suporterii Oţelului încep să spere. Clubul gălăţean va fi manageriat de Aspen Management Pty Ltd. din Australia. Firma de la Antipozi va realiza un audit şi va găsi investitori pentru clubul de la Dunăre. Vestea este minunată, în condiţiile în care mulţi oameni de fotbal îi cântau prohodul fostei campioane. Aspen Management Pty Ltd. este firma care manageriază Melbourne Victory, cea mai puternică formaţie din Australia. De fapt, interesul australienilor a apărut odată cu implicarea avocatului australian de origine română Florin Burhală şi a firmei sale, BMA Lawyers. Florin Burhală a asistat la partida pe care Oţelul a disputat-o în ultima etapă a campionatului cu Steaua şi a hotărât să se implice. Burhală a plecat din România în 1988 şi este principalul acţionar şi preşedintele formaţiei Melbourne Victory. Avocatul se află de mai mult timp în discuţii cu Lucian Ciofoaia pentru preluarea unei părţi din acţiunile clubului Oţelul. BMA Lawyers va avea reprezentanţi în conducerea clubului gălăţean şi va investi sumele necesare pentru ca formaţia gălăţeană să poată să se bată pentru un loc fruntaş în sezonul următor.
Chiar dacă lotul de jucători pare decimat la ora actuală, Oţelul va arăta bine în sezonul următor. Litigiile cu privire la solicitările făcute de Filip, Giurgiu, Milea, Costin, Băjenaru pentru a deveni jucători liberi au fost amânate pentru data de 18 iunie, când vor fi judecate şi litigiile cu privire la solicitările făcute de Sârghi, Astafei, Pungă, Dan Popescu şi Marquinhos pentru a deveni liberi de contract. Şansele ca aceştia să devină jucători liberi sunt minime, pentru că administratorul special, Lucian Ciofoaia, a solicitat Camerei de Litigii o păsuire din cauză că Oţelul este club în insolvenţă.
Lucrurile par să o ia pe calea cea bună, dar echipa gălăţeană se află în întârziere. Oţelul nu are antrenor şi nu ştie pe ce lot se va baza în sezonul următor. Cu siguranţă că investitorii australieni sunt ghidaţi de cele mai bune intenţii, însă echipa gălăţeană se află în criză de timp. Este posibil ca suporterii să aibă parte de o surpriză plăcută şi să-l vadă pe noul antrenor al Oţelului chiar la reunirea programată pe data de 23 iunie. Salvarea echipei gălăţene vine tocmai de la Antipozi, dar acest lucru contează mai puţin sau chiar deloc. Important este ca formaţia pe care mulţi dintre gălăţeni o divinizează să redevină o forţă în fotbalul românesc. BMA Lawyers a reuşit într-o ţară, Australia, care se află la ani lumină faţă de România, astfel că premisele pentru o renaştere a Oţelului sunt favorabile.


Articole înrudite