18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Germania interzice fotbaliştilor transferaţi din Ucraina sau Rusia să participe la competiţii
Germania interzice fotbaliştilor transferaţi din Ucraina sau Rusia să participe la competiţii

Federaţia germană de fotbal (DFB) a interzis cluburilor sale să utilizeze în acest sezon în meciuri oficiale jucători străini veniţi din Ucraina sau Rusia, pentru a "păstra integritatea competiţiei", în ciuda faptului că FIFA a dat "undă verde" în acest sens, informează AFP.
Organele competente ale DFB, "după o analiză atentă, au decis că aceste opţiuni nu vor fi autorizate în acest stadiu în Germania", a indicat federaţia pe site-ul său internet.
Cluburile germane sunt autorizate, în schimb, să recruteze imediat aceşti jucător, care vor putea participa la antrenamente şi meciuri amicale, precizează DFB.
FIFA a deschis, până pe 7 aprilie, o perioadă excepţională de transferuri dedicată jucătorilor străini care evoluează în Rusia, precum şi fotbaliştilor care joacă în Ucraina - străini sau ucraineni autorizaţi să părăsească teritoriul.
Joi, Liga franceză de fotbal a autorizat recrutarea şi angajarea în competiţie de către fiecare club a unui singur jucător provenind din cele două ţări, însă decizia trebuie totuşi ratificată de Comitetul Executiv al Federaţiei franceze de fotbal (FFF). (sursa Agerpres)


Articole înrudite