29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Campioana României a început extrem de decisă partida de la Braşov. Cu câteva schimbări faţă de partida de Cupă cu FC Vaslui, roş-alb-albaştrii, cu Stromajer şi Didi, în vervă, au avut iniţiativa în prima parte. Ritmul jocului a fost bun iar prima ocazie i-a aparţinut lui Costin, lovitură de cap peste poartă la o centrare a lui Didi. Peste doar 60 de secunde, Stromajer a avut o acţiune pe partea stângă, a tras la colţul scurt dar golkeperul gazdelor a acordat corner. Replica „stegarilor” nu a întârziat şi în min. 6, după gafa lui Râpă, macedoneanul Ilijoski a avansat până în careul nostru dar a fost blocat în ultimă instanţă. Oţelul a continuat să joace sus şi în min. 11 s-a consumat o dublă ocazie: mai întâi şutul lui Giurgiu a fost respins de Felgueiras pentru ca apoi Didi să ia la ţintă un fundaş advers. Conform cursului meciului, echipa gălăţeană a deschis scorul în min. 32: Antal a avut o incursiune în terenul Braşovului, a centrat perfect pentru Didi, care cu o lovitură de cap din 14 metri l-a bătut pe portarul gazdelor. Rolurile s-au inversat la faza din min. 36, brazilianul Oţelului a avut rolul de servant pentru optarul lui Dorinel Munteanu a cărui centrare a fost scoasă de un fundaş braşovean de lângă Pena. Prima parte s-a încheiat cu reluarea din întoarcere a lui Ilijoski.

Antal, un assists şi un gol

Braşovenii au dat impresia că pot reveni şi au avut un iureş de vreo cinci minute. Apoi lucrurile au intrat pe făgaşul normal şi băieţii lui Dorinel Munteanu, care iată că a reuşit să-şi revigoreze jucătorii, după început ezitant de sezon. Eroul partidei îl putem considera pe Antal, care a pus sare pe rana trupei lui Şumudică, cu 20 de minute înainte de final, după ce s-a distrat cu trei adversari şi a închis tabela. Finalul s-a jucat pe contre, gazdele au încercat să înscrie golul de onoare dar Brăneţ nu a fost de acord. Mai mult chiar, acelaşi Antal sau nou intratul Iorga au trecut pe lângă un scor de forfait. Oţelul a ajuns la cota 35 de puncte şi va juca în runda viitoare, miercuri, pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti.

 

FC Braşov - FC Oţelul Galaţi 0-2( 0-1)
stadion „Tineretului”, spectatori: 4.000
Au marcat: Didi (min. 32), Antal (min. 70)
Formaţii:
FC Braşov: Felgueiras - Ciupe, L. Munteanu, Diogo, Alonso (min. 56 Olariu) - Viveiros, Dias, Distefano, Udoji (min. 53 Buga) - Ilijoski, Moutinho (min. 69 Hadnagy). Antrenor: Marius Şumudică.
FC Oţelul: Brăneţ - Râpă, Costin, Sârghi, Sălăgeanu - Antal, Filip, Giurgiu - Didi (min. 72 Viglianti), Pena (min. 84 Punosevac), Stromajer (min. 63 Iorga). Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: L. Munteanu (min. 55), Dias (min. 85), Olariu (min. 87) respectiv Antal (min. 56)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)



Articole înrudite