29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a ajuns la retrogradare
Oţelul a ajuns la retrogradare

Etapa a 27-a nu a fost favorabilă pentru Oţelul. Echipa gălăţeană a pierdut partida cu CFR Cluj şi a aşteptat apoi rezultatele celorlalte echipe angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării. Singurul rezultat bun pentru gălăţeni a fost cel înregistrat în partida Viitorul - FC Braşov 0-0. În rest, Universitatea Cluj a învins cu 2-1 FC Botoşani şi a depăşit cu 2 puncte echipa lui Lienen, iar Săgeata Năvodari a remizat la Tg. Jiu cu Pandurii şi a trecut şi ea înaintea echipei de la Dunăre.
Lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă dramatică, iar Oţelul ocupă la ora actuală locul 15, retrogradabil. Între echipa de pe locul 12, Poli Timişoara, care a acumulat 31 de puncte, şi FC Braşov, penultima clasată, nu sunt decât 4 puncte! 6 echipe întinse pe distanţa a 4 puncte! Se anunţă un final incendiar şi echipele care vor gestiona cel mai bine finalul de campionat vor reuşi să se menţină în prima ligă. Mai sunt de disputat 7 etape şi în afară de Corona Braşov nu se poate face o predicţie cu privire la numele celorlalte 3 retrogradate. FC Braşov şi Viitorul au cel mai dificil program şi este greu de crezut că vor reuşi să evite locurile retrogradante. Oţelul mai are de jucat în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, FC Vaslui şi Steaua. Mai importante vor fi pentru formaţia gălăţeană cele trei meciuri de pe teren propriu în care vor întâlni colege din zona retrogradării: Viitorul, Săgeata şi Poli Timişoara. Cu 3 succese în meciurile de pe teren propriu şi cu măcar un punct adus din deplasări, gălăţenii ar acumula 38 de puncte, un punctaj care pare suficient pentru rămânerea în prima divizie.
Oţelul este într-o situaţie extrem de delicată şi formaţia gălăţeană a ajuns să depindă şi de rezultatele celorlalte echipe aflate în zona retrogradării. Etapa 28-a programează de Paşti un meci foarte important pentru zona retrogradării: Poli Timişoara - Universitatea Cluj. Oţelul joacă vineri la Mediaş cu Gaz Metan într-un meci în care nu are voie să piardă. Echipa gălăţeană nu s-a mai aflat de foarte mult timp pe o poziţie retrogradantă şi suporterii Oţelului tremură. Principalul motiv este constituit de jocul echipei lui Lienen care suferă foarte mult pe partea ofensivă. O victorie în Vinerea Mare la Mediaş ar însemna o adevărată cană cu apă vie pentru Oţelul.


Articole înrudite