06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul este mai eficientă în deplasare
Oţelul este mai eficientă în deplasare

Oţelul avea nevoie de un succes în faţa Săgeţii Năvodari pentru a se îndepărta de zona fierbinte a clasamentului. Jucătorii lui Lienen nu numai că nu au câştigat, dar au reuşit „performanţa” de a pierde un meci pe care l-au dominat categoric. Oţelarii au ratat din toate poziţiile şi le-au oferit practic oaspeţilor o victorie nesperată, după cum au evoluat ostilităţile. Chiar dacă înfrângerea a stopat echipa gălăţeană, într-un moment când se părea că fosta campioană va evada din zona retrogradării, atât jucătorii cât şi oficialii echipei de la Dunăre nu şi-au pierdut speranţele. „Jucătorii au alergat, şi-au creeat ocazii de a marca, dar pentru a câştiga îţi mai trebuie ceva, care în meciul cu Săgeata ne-a lipsit. Este imperios necesar ca până la partida de la Botoşani să descoperim ce ne-a lipsit în meciul cu formaţia din Năvodari, pentru a câştiga din nou în deplasare. Trebuie să recunosc că este un paradox. Am jucat mai puţin spectaculos la Mediaş şi am câştigat, iar astăzi, când am practicat un fotbal total, ca şi în meciul cu Ceahlăul, am fost învinşi”, a declarat preşedintele clubului, Narcis Răducan. „Nu ne rămâne decât să luptăm până la capăt. Aţi văzut, cu Gaz Metan am făcut un meci mai slab şi am câştigat, iar acasă, cu Săgeata, am evoluat mult mai bine şi am pierdut. Fotbalul este o necunoscută totală. În acest sport nu există nicio regulă. Am pierdut 3 puncte, dar putem să mergem la Botoşani să le recuperăm. Am pierdut însă 3 puncte uriaşe în faţa Săgeţii. Ar fi fost bun şi un egal, pentru că era o partidă în care întâlneam o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Ne vom bate până la capăt şi sper ca la finalul campionatului să fim fericiţi atât noi, cât şi suporterii. Avem lipsuri în faţa porţii. Nu reuşim să marcăm nici din 3 metri. Cred că trebuie să lucrăm mai mult la antrenamente finalizarea”, a spus, la rândul său, Florin Lovin.
Oţelul este o echipă care nu merită să evolueze în sezonul viitor în liga secundă. Antrenorul Săgeţii consideră că echipa gălăţeană este compusă din jucători foarte buni. „Vreau să scot în evidenţă faptul că Oţelul are echipă foarte bună. Lotul echipei gălăţene este foarte valoros. Noi am câştigat cu şansa la Galaţi. Cred că Oţelul se poate salva fără probleme de la retrogradare”, a declarat Cătălin Anghel.
Este evident că Oţelul evoluează mai bine în deplasare decât pe teren propriu, pentru că în meciurile de acasă este nevoie de un atacant de careu eficient. Tudorie este necopt, iar Henrique a fost trecut pe linie moartă din cauza orgoliului antrenorului, Ewald Lienen. Mircea Lucescu declară că un antrenor, oricât ar fi de valoros, trebuie să cedeze în faţa unui jucător exponenţial, pentru că acesta din urmă este actorul din teren. Probabil că Lienen nu a auzit spusele lui Lucescu, un tehnician mult mai experimentat şi mai valoros decât antrenorul Oţelului. Echipa gălăţeană a pierdut 3 meciuri pe teren propriu în primăvară cu acelaşi scor, 0-1. Rezultă că finalizarea reprezintă marea hibă a echipei de la Dunăre. Speranţele se leagă de partida de la Botoşani, însă meciul cu echipa lui Leo Grozavu se anunţă infernal. Echipa botoşăneană a câştigat toate partidele susţinute pe teren propriu în această primăvară.


Articole înrudite