13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Trupa lui Dorinel Munteanu arată o formă bună la început de sezon şi după două etape a acumulat maximum de puncte. Roş-alb-albaştrii au marcat trei goluri şi n-au primit niciunul. Primul examen dificil urmează vinerea viitoare în Giuleşti.

În ciuda căldurii insuportabile, partida Oţelul -Pandurii a avut ritm şi a plăcut publicului care a luat loc în tribune. După victoria din runda inaugurală obţinută în Regie, oţelarii l-au ascultat pe Dorinel Munteanu, au rămas cu picioarele pe pământ şi jocul lor a fost unul bine structurat, lucrul recunoscut cu fair-play la final de antrenorul oaspeţilor, Ionuţ Badea. În mod firesc, Pena, care a avut o evoluţie foarte bună în acest joc, a deschis scorul la capătul primului sfer de oră, fructificând cu o semi-foarfecă centrarea lui Ochiroşii. Atacantul gălăţean s-a dovedit foarte activ, el trecând în trei rânduri pe lângă majorarea scorului.

Cristi Chivu de Galaţi

Repriza a doua a început furtunos, cu o fază suspectă la care Cristi Balaj nu a acordat penalti după ce Râpă a fost agăţat în careu. Gorjenii nu s-au mulţumit cu situaţia de pe tabela de marcaj şi au ripostat prompt. În min.56 Sălăgeanu l-a blocat excelent pe Nistor, care a fost angajat de nou intratul Stromajer iar peste doar un minut şutul lui Orac este reţinut fără probleme de Grahovac. Roş-alb-albaştrii revin în ofensivă iar căpitanul Sg. Costin trimite cu capul din marginea careului mic, după un corner precis executat de Sălăgeanu, dar balonul va trece puţin peste poarta Pandurilor. Finalul s-a jucat pe contre, mai întâi oaspeţii au avut o oportunitate de a reduce diferenţa dar „torpila” lui Matei de la circa 30 de metri a trecut pe lângă pentru ca peste numai şase minute să asistăm la o fază de manual purtată pe traseul Paraschiv -Viglianti, încheiată cu lovitura de cap din plonjon a argentinianului, care a ocolit buturile oltenilor. Cu patru minute înainte de fluierul final, valurile de bucurie s-au făcut simţite în tribune: „Vigli” a executat perfect un corner, iar Cristi Sârghi, cel care a început să semene tot mai mult cu căpitanul Naţionalei, Cristi Chivu, s-a înălţat şi cu capul a înscris golul doi, care a consfinţit o victorie justă a trupei lui Dorinel Munteanu, care cel puţin pentru 24 de ore se instalează în fotoliul de lider.



Articole înrudite