05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Salbă gălăţeană preţioasă de 10 medalii la Cupa României la badminton (FOTO)
Salbă gălăţeană preţioasă de 10 medalii la Cupa României la badminton (FOTO)

A fost Cupa României la badminton Under 15 & Under 23, în perioada 21-23 aprilie. Sala Siderurgistul a "trăit" din nou ca în vremurile bune alături de aproape 100 de sportivi din toate colţurile ţării şi de numeroşi spectatori. Pasiune, dorinţă, virtuozitate, încrâncenare, dăruire. Am avut de toate, din plin! La categoria U23 am avut evoluţii bune, sportivii gălăţeni de la CSU şi cei de la Siderurgistul au jucat bine - cu o menţiune specială pentru dublul băieţi nou format, Matei Slavu (Siderurgistul)/George Florin Şerbănescu (CSU), dar şi pentru dublul fete, Teodora Grădinaru/Amalia Pintilie (ambele de la Siderurgistul), care s-au calificat în sferturi.
La categoria Under 15, sportivii de la Siderurgistul şi CSU au fost printre protagonişti. Astfel, campioana europeană a probei de dublu fete, Daria Irina Gherasim (CSU), împreună cu partenera de dublu, Mădălina Panaite (Siderurgistul), şi-au adjudecat locul 1 într-o finală 100% gălăţeană. În finală, replica le-a fost dată de Sara Bordeianu/Alexia Chirilă (ambele Siderurgistul). La această finală a fost repartizat ca arbitru tot un gălăţean, Iulian Călin. Acelaşi scenariu a fost şi la finala de simplu fete câştigată de Irina Gherasim în faţa Sarei Bordeianu, finală condusă de George Grădinaru (Galaţi). Pe podium a urcat şi Mădălina Panaite, care a pierdut în semifinale în faţa Irinei.
Finala cea mai spectaculoasă a fost la dublu mixt. Perechea Mădalina Panaite/Claudiu Răileanu (Botoşani), după ce a irosit două mingi de meci, a pierdut în faţa dublului Maxim Iacob (Braşov)/Elena Costache (Voluntari). Pe locul 3 s-a clasat şi dublul Irina Gherasim/Ioan Fircea (CSM Timişoara). O prestaţie foarte bună a avut şi Ionuţ Nistor (Siderurgistul), care, împreună cu Claudiu Răileanu, a urcat pe locul 3 în proba de dublu băieţi. A fost o competiţie frumoasă şi, în acelaşi timp, grea. Arbitrul principal Ionuţ Grecea (Bucuresti), cei 4 arbitri de la terenuri: Constantin Lungu (Bucureşti), Robert Ciobotaru (Bacău), George Grădinaru (Galaţi), Iulian Călin (Galaţi), Adrian Panfil  (secretar de concurs), Dorel Badiu (director de concurs), au dus la bun sfârşit o competiţie dificilă, cu multe meciuri foarte disputate.

FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite