SUA doreşte să interzică înotul alături de delfini în Hawaii

 
Luni, 05 Septembrie 2016 00:00
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile americane încearcă să interzică înotul cu delfini în Hawaii, atrăgând atenţia că interacţiunea cu ei perturbă obiceiurile de somn ale acestor animale nocturne, informează agenţia France Presse (AFP).
Propunerea serviciului pentru viaţa marină din cadrul Agenţiei naţionale atmosferice şi oceanografice (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) vizează oprirea înotului sau a apropierii de delfini la mai puţin de 50 de metri.
Această măsură ar avea impact asupra mai multor companii care propun turiştilor excursii cu barca, foarte solicitate pentru întâlnirea cu delfinii.
"Luăm decizie deoarece delfinii cu cioc lung de pe insula principala din Hawaii sunt supuşi la o presiune intensă din partea înotătorilor şi a altor curioşi care caută să se apropie de ei", a declarat Ann Garrett, din cadrul NOAA.
Aceste animale jucăuşe şi curioase se hrănesc cu peşti, creveţi şi moluşte cefalopode mai ales pe timp de noapte, în ape adânci, iar ziua se odihnesc în apele mai apropiate de coaste. Pentru a se odihni, ei înoată încet folosind doar jumătate din creier, cealaltă jumătate rămânând în repaos.
Autorităţile se tem că, deranjându-i, înotătorii ar putea pune în pericol sănătatea acestor mamifere marine şi rata lor de reproducere.
Agenţia federală a dat un termen de 60 de zile pentru a formula comentarii pe această temă şi intenţionează să organizeze adunări publice cu comunităţile afectate de decizia finală, care ar trebui luată în termen de un an.
Populaţia de delfini care trăiesc în apele din Hawaii este estimată la 3.350 de exemplare.
Victor Lozano, proprietarul companiei 'Dolphin Excursions' din Oahu, s-a declarat în favoarea acestei propuneri de reglementare, apreciind că mulţi organizatori de excursii fac orice doresc. "Sunt cu totul pentru interzicerea înotului" cu animalele, a spus el. "Unele grupuri nu au nici o idee despre modul de viaţă al delfinilor, iar unii oameni înoată în direcţia lor", a relatat Lozano.
Cu toate acestea, nu este clar modul de aplicare a noilor norme, în cazul în care vor fi adoptate, comentează AFP.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu