29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Suporterii Oţelului şi-au luat rămas bun de la liga 1 într-o atmosferă superbă
Suporterii Oţelului şi-au luat rămas bun de la liga 1 într-o atmosferă superbă

Oţelul a început partida cu şepcile roşii extrem de relaxată. Cernat şi coechipierii săi au pasat pentru spectacol, lucru care i-a înfuriat pe oaspeţi. După ce Helder centrează pentru nimeni după o pasă a lui Cernat, vine şi o lovitură neaşteptată pentru gazde. Era minutul 10 când Mengolo înscrie pe sub Abraham după o angajare reuşită de Cristocea: 0-1. Oţelarii încearcă să pătrundă spre poarta clujenilor, dar elevii lui Falub stau bine în teren şi fac un pressing sufocant! Camerunezul Mengolo îi face zile fripte lui Miron, dar după ce scapă singur cu Abraham este blocat de portarul Oţelului. În minutul 24 se produce şi momentul gândit de băieţii de la Dunărea Bătrână: întreg stadionul se ridică în picioare şi aplaudă cei 24 de ani neîntrerupţi petrecuţi de formaţia gălăţeană în prima ligă! Momentul îi stimulează pe oţelari, care intensifică atacurile la poarta adversă. Cernat  driblează în cascadă în minutul 27, dar acţiunea eşuează. Gălăţenii nu reuşeau să găsească soluţii de a penetra defensiva adversă şi Hamroun trimite un lob fenomenal de la 24 de metri: mingea pluteşte spre poarta adversă, loveşte bara la vinclu şi intră în poartă! Scorul devenise 1-1, iar Hamroun realizase probabil golul campionatului. Clujenii se năpustesc în atac, iar Kovacs în minutul 38 şi Cepellini minutul 40 irosesc ocazii de singur cu portarul! 

Repriza secundă se desfăşoară în aceleaşi coordonate. Clujenii par mai hotărâţi, dar oţelarii au doi magicieni în teren, Hamroun şi Cernat. Cei doi conlucrează în minutul 52, dar faza nu are finalitate. Morar scapă singur cu Abraham în minutul 55, dar Abraham salvează incredibil cu piciorul! După ratările lui Dică şi Milea din minutele 56 şi 59 vine o fază extraordinară  a gazdelor. Hamroun şi Solomou combină superb, algerianul trage din careu, Dolha respinge, iar Brigido şutează pe lângă poartă. Vine însă minutul 68, când Hamroun recuperează un balon la 30 de metri de poarta adversă, îi pasează lui Harlder care centrează şi Tudorie înscrie cu capul din plonjon: 2-1 pentru Oţelul. Clujenii se reped în atac şi ratează o dublă ocazie în minutul 76. Abraham respinge şutul lui Calcan din careu, iar tânărul jucător clujean trimite apoi în transversală! Cernat îşi salvează echipa în minutul 79 la centrarea inepuizabilului Mengolo. Finalul este al Oţelului. Mai întâi Tudorie marchează din nou, dar golul este anulat pentru off-side pentru ca Tătar să trimită din lovitură liberă de la 25 de metri şi mingea să cadă pe plasă! Oţelul s-a impus  cu 2-1 într-o partidă care a aparţinut însă în bună măsură oaspeţilor. Echipa gălăţeană şi-a luat rămas bun de la suporteri şi de la meciurile de pe teren propriu pe prima scenă cu un succes.

 

Formaţii:

Oţelul: Abraham 7 - Solomou 5, Miron 5, Sissoko 7, Popescu 5 - Milea 5 (Tătar 6), Helder 6 -Iorga 4 (Brigido 5), Dică 5 (Tudorie 7), Hamroun 9 - Cernat 7.

„U” Cluj: Dolha 5 - Ciupe 5, Skvorc 5, Munteanu 5, Jovanovic 5 (Calcan 7) - Kovacs 4 (Martins 3), Neag 5 - Cepellini 5, Cristocea 6 (Castillion), Morar 4, Mengolo 7.

 

Declaraţii:

 

Jugurtha Hamroun – Oţelul: „A fost un meci bun, chiar dacă a fost cam prea cald. Cred că suporterii au putut vedea un spectacol interesant. Cred că am fost puţin norocos la gol, dar aşa este în fotbal."

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Mă bucur că am încheiat jocurile de pe teren propriu din Liga 1 cu o victorie. Am întâlnit o echipă puternică, am suferit mult în defensivă, dar important este rezultatul. Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus."

Adrian Falub - antrenor Universitatea Cluj: „Cred că am făcut un joc bun, am dominat, am ratat cinci ocazii de singur cu portarul şi am pierdut. Când iroseşti asemenea ocazii, înseamnă că ori eşti iresponsabil, ori n-ai valoare. Merităm să mergem în liga secundă după un asemenea  meci, în care am irosit tot ce am construit."


Articole înrudite