06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Gabriel Vigliantti a scris istorie pentru Oţelul. Jucătorul argentinian şi-a încununat cariera de la echipa gălăţeană cu titlul de campion cucerit în 2011. Devenit director sportiv, cel poreclit Vili nu şi-a uitat ţara natală. Gabi speră ca reprezentativa care îl are drept port stindard pe cel mai bun jucător din lume în ultimii ani, Lionel Messi, să triumfe la competiţia care va fi găzduită de Brazilia. Gabriel Vigliantti - director sportiv Oţelul, a declarat: „Îmi doresc enorm ca Argentina să cucerească Cupa Mondială. Chiar dacă nu suntem creditaţi cu mari şanse la cucerirea titlului, Argentina nu poate să-şi propună decât locul 1. Nu cred că va putea să considere cineva o surpriză dacă vom cuceri titlul mondial. Este adevărat că avem unele probleme, dar sunt convins că jucătorii de atac pe care îi avem pot face diferenţa. Mi-aş fi dorit să-l avem pe bancă pe Cholo Simeone, care este antrenorul momentului, dar deocamdată nu se poate. Conducerea Federaţiei noastre a purtat o discuţie cu el când antrena în Argentina, dar până la urmă a ales să vină în Europa. Simeone este un simbol în ţara noastră. A purtat mulţi ani tricoul naţionalei şi a fost chiar şi căpitanul echipei. Va veni timpul când va pregăti şi prima reprezentativă. Sincer, mi-aş fi dorit să se califice şi România la Mondiale şi să reedităm meciul din 1994. România este a doua mea ţară şi aş fi avut sentimente împărţite la o partidă între cele două reprezentative. România a reprezentat mereu un hop foarte mare pentru Argentina. Selecţionata lui Piţi a fost aproape să se califice la turneul final dar a pierdut barajul cu Grecia. Aş vrea să merg în Brazilia să văd câteva partide de la Cupa Mondială, dar trebuie să am timp şi bani pentru acest lucru. Cred că va fi cel mai frumos Campionat Mondial din istorie. Sunt jucători fabuloşi care îşi vor conduce echipele din teren. Cred că Messi s-a menajat în această primăvară pentru campionatul mondial. Sunt convins că va face un turneu final foarte bun. Cu Aguerro, Higuain şi Di Maria alături de Messi, Argentina are de departe cel mai tare atac de la Cupa Mondială. După ce scapă Oţelul de retrogradare, mă concentrez doar pe Cupa Mondială”.
Narcis Răducan este şi el fan Argentina, astfel că directorul general şi cel sportiv vor ţine pumnii pentru naţionala condusă de Messi. Celor doi li se va alătura şi Diego Sevillano care vine chiar din Buenos Aires. În echipa gălăţeană sunt însă şi susţinători ai altor reprezentative de prim plan de la Cupa Mondială. Ewald Lienen va fi alături de Germania, Goicoechea va tine pumnii Uruguayului, Marquinhos şi Henrique vor fi fanii Braziliei, în timp ce Prestia va suferi sau se va bucura pentru Squadra Azzura. Ceilalţi componenţi ai lotului nu şi-au dezvăluit simpatiile, dar cu siguranţă că sunt apropiaţi de echipele din Europa.
Jucătorii Oţelului vor trăi Cupa Mondială în vacanţa despre care speră că va fi fericită. Dacă Oţelul va evita retrogradarea, totul va fi bine. În caz că echipa gălăţeană va ajunge în liga secundă, clubul gălăţean s-ar putea desfiinţa. Până să înceapă Cupa Mondială, jucătorii lui Ewald Lienen sunt nevoiţi să ducă corabia Oţelului la liman. Meciurile din Brazilia nu ar mai avea niciun famec în cazul unui dezastru în campionat .


Articole înrudite