01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acţiunile Martens Galaţi, suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti
Acţiunile Martens Galaţi, suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că a aprobat cererea Bockhold NV Belgia, compania care este acţionarul majoritar al producătorului de bere Martens Galaţi, privind iniţierea procedurii de suspendare de la tranzacţionare a acţiunilor companiei pe Bursa de Valori Bucureşti. Preţul unei acţiuni este de 1,63 lei.
Astfel, acţiunile Martens SA Galaţi vor fi suspendate de la tranzacţionare de săptămâna viitoare, urmare a cererii formulate de Bockhold NV Belgia, acţionarul majoritar al companiei care deţine 99% dintre acţiuni.
Se aprobă anunţul prin care societatea Bockhold NV Belgia îşi exprimă intenţia privind iniţierea procedurii retragerii acţionarilor societăţii Martens SA Galaţi, la preţul de 1,63 de lei pe acţiune. Acţiunile societăţii vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi lucrătoare de la data publicării anunţului”, potrivit deciziei ASF.
Anunţul vine după ce în martie compania a anunţat acţionarii că sistează activitatea fabricii de bere de la Galaţi, urmând a se axa pe dezvoltarea activităţilor de vânzare a produselor din bere. Martens a fost listată pe piaţa Rasdaq din mai 1997.
Fabrica de bere din Galaţi a fost fondată în anul 1978. Printre brandurile pe care le produce şi le comercializează inclusiv în marile lanţuri de retail se numără MaDonna, Postăvaru, Driver. În plus, Martens este unul dintre cei mai  mari furnizori de marcă privată pentru retaileri, peste 50% din producţia fabricii reprezentând branduri pentru reţelele internaţionale de magazine.

Articole înrudite