18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ Galaţi a alocat jumătate de milion de lei pentru Turcia
CJ Galaţi a alocat jumătate de milion de lei pentru Turcia

În cadrul unei şedinţe ce s-a desfăşurat marţi, 28 februarie 2023, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat suma de 500.000 de lei către Crucea Roşie, în vederea organizării campaniei umanitare „Din suflet pentru un suflet”, pentru ajutorarea populaţiei din Turcia afectată de cutremurele recente.
„Este o mână de ajutor pe care o întindem din suflet celor grav afectaţi de puternicele cutremure de la începutul lunii februarie. «Semiluna Roşie» din Turcia a făcut un apel internaţional pentru ajutorarea celor sinistraţi, iar noi, Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul «Societăţii Naţionale de Cruce Roşie», am decis să alocăm jumătate de milion de lei pentru achiziţionarea materialelor de strictă necesitate, de la aparate electrice de încălzit şi generatoare la pături şi paturi pliante”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
Materialele vor fi achiziţionate şi transportate la sinistraţii din zonele afectate de calamităţi de către „Societatea Naţională de Cruce Roşie”, potrivit CJ Galaţi.


Articole înrudite