Combinatul, Portul Galaţi, Podul peste Dunăre, Turnul de Televiziune, în beznă (UPDATE PRECIZĂRI) Recomandat

 
Marți, 01 Martie 2022 22:49
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

S-au stins luminile la Podul peste Dunăre, Şantierul Naval Damen Galaţi, Liberty Galaţi, Portul Mineralier, Turnul de Televiziune şi punctul de trecere cu bacul de la IC Brătianu în această seară (01 martie 2022).

Măsura a fost luată timp de câteva ore pentru ca aceste obiective să nu poată fi folosite ca puncte de reper de la mare distanţă pentru aviaţie. Acestea nu reprezintă posibile ţinte, însă pot fi folosite ca repere în localizarea unor ţinte de interes din Ucraina.

Reamintim că în cursul zilei de marţi, 1 martie 2022, a avut loc la numai 15 km de graniţa cu România, un atac cu rachete asupra unei unităţi militare de lângă Ismail, regiunea Odessa.

.............................................................................................................................................

Precizări:

Măsura anunţată de reporterii noştri aseară a fost luată pentru o perioadă mult mai scurtă faţă de cea preconizată iniţial, iar la scurt timp după publicarea ştirii, luminile au fost reaprinse. Se pare că excesul de zel al unor autorităţi a fost temperat de superiori văzând impactul social al acestei măsuri. La ora publicării ştirii, informaţia fusese verificată din cel puţin 2 surse de încredere, la care se adaugă mărturiile unor gălăţeni care au locuinţele cu vedere spre obiectivele despre care se face vorbire sau care s-au aflat în zonă.

Menţionăm că până la această oră, niciuna dintre oficialităţi nu a transmis redacţiei Monitorul de Galaţi în scris un punct de vedere care să contrazică informaţiile publicate de noi, în schimb, ne-au linşat public. Am primit doar declaraţii bâlbâite, incerte sau lapidare. De exemplu, în legătură cu Podul peste Dunăre, după mai bine de 12 ore de la publicarea articolului, reprezentantul constructorului ne-a spus iniţial că e posibil să fi fost o întrerupere de energie electrică şi că e foarte probabil să fi fost, dar fără să aibă legătură cu războiul. În jurul orei 14.30 a revenit cu declaraţia precizând că în urma verificărilor nu s-a înregistrat niciun fel de oprire şi nici sistemul back-up generator nu a fost activat. Turnul de Televiziune ne-a dat răspuns sec că nu ne poate furniza un răspuns. De la Liberty Galaţi ni s-a spus că nu au fost fluctuaţii în reţea.

Ce s-a întâmplat de fapt este că anumite obiective enumerate în articol au fost cu siguranţă, aseară, în întuneric, timp de minute bune, şi pentru că a fost luată o decizie excesivă pe care nu vrea să şi-o asume public nimeni - de altfel cum s-a întâmplat şi la începuturile pandemiei, când oficialităţile refuzau constant să furnizeze informaţii complete şi transmiteau doar frânturi - acum îşi ascund greşelile acuzând cotidianul nostru de fake news, deşi avem declaraţii şi fotografii care întăresc cele scrise de noi.

De dimineaţă a fost declanşată o întreagă campanie împotriva cotidianului nostru pentru a ascunde incapacitatea celor responsabili să-şi asume o decizie luată în grabă şi revocată la scurt timp, ascuzându-şi greşeala printr-un atac fără precedent sub o aşa-zisă luptă împotriva ştirilor false.

Cotidianul Monitorul de Galaţi va rămâne consecvent în a informa gălăţenii corect şi obiectiv, fără a ceda presiunilor care vor să ne intimideze şi să ne forţeze să publicăm doar ce doresc oficialităţile. De asemenea, nu suntem de acord că o informaţie de genul celei publicate de noi poate panica populaţia şi e bine să o ”băgăm sub preş”. Lipsa informaţiilor poate face şi mai mult rău!

Nicoleta Rogojină - director Monitorul de Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu