16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Demarează lucrările de renovare la sediul Ambulanţei Tecuci
Demarează lucrările de renovare la sediul Ambulanţei Tecuci

Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, a fost aprobată ultima documentaţie necesară pentru a demara lucrările de consolidare, eficientizare energetică şi modernizare a sediului Ambulanţei Tecuci. Este vorba despre documentaţia tehnică, urmând astfel ca, în cel mai scurt timp, să fie emis și ordinul de începere a lucrărilor.
Investiţia, în valoare de peste 3 milioane de lei, este realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi.
"Vom transforma complet sediul ambulanţei. Totul pentru a asigura un mediu mai confortabil şi mai sigur celor aproape 40 de salvatori care lucrează aici zilnic. Astfel, o clădire veche de aproape 7 decenii va fi transformată într-una modernă, oferind condiţii excelente pentru cei care muncesc aici. Este respectul pe care îl aducem acestor oameni, fiind, de asemenea, o investiţie extrem de necesară pentru Tecuci. Vom consolida clădirea, care are o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi, şi vom interveni şi la partea de instalaţii, montând un sistem nou de climatizare pentru a asigura calitatea aerului. De asemenea, vom instala sisteme de ventilare mecanică cu recuperatoare de căldură, sistem inteligent de management al energiei, reabilitând sistemul de încălzire şi cel de furnizare a apei calde de consum. Mai mult, clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice şi panouri solare", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Finanţarea este asigurată prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, informează Consiliul Judeţean Galaţi.

Citește și CJ Galaţi transformă actuala clădire a Ambulanţei Tecuci într-un spaţiu modern (FOTO)


Articole înrudite