18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sistarea furnizării apei calde către locuitorii Galaţiului care sunt clienţi ai Apaterm, şi care a avut loc în cursul zilei de vineri, va dura cel puţin până luni, ne-a declarat directorul general al Electrocentrale, Tudor Petre. „Discuţiile pe care le-am purtat vineri la Prefectura Galaţi cu reprezentanţii Apaterm şi ai Primăriei nu au fost concludente, în sensul că nu am putut ajunge la o înţelegere. Cei de la Apaterm au de achitat o sumă de 37 de milioane de lei şi dacă vor face o plată mai consistentă şi îşi vor lua şi nişte angajamente, atunci putem relua furnizarea agentulu termic primar. Electrocentrale are salariaţi cărora trebuie să le plătească salariile, iar orice serviciu trebuie plătit. Până luni nu există posibilitatea reluării furnizării apei calde, însă Combinatul va primi în continuare abur, deci nu va avea probleme în activitate”, ne-a declarat directorul Tudor Petre.
Administratorul special al Apaterm, Adriana Stratulat, susţine că decizia luată de Electrocentrală nu respectă prevederile din planul de reorganizare a societăţii locale de furnizare a apei calde şi căldurii. „Apaterm a făcut eforturi deosebite pentru a achita contravaloarea energiei termice furnizată de către SC Electrocentrale Galaţi SA, dovadă fiind faptul că în perioada de reorganizare s-a achitat către producător suma de 42.139.441 lei, în timp ce contravaloarea energiei termice consumate a fost de 35.133.041 lei. (...) Pretenţiile SC Electrocentrale Galaţi exced planului de reorganizare a societăţii aprobat de creditori şi confirmat de către instanţă, sistarea furnizării energiei termice pe acest temei fiind nejustificată”, se arată într-un comunicat de presă remis de administratorul special al Apaterm.
Dincolo de acest război între Electrocentrale şi Apaterm şi respectiv Primărie, care se pare că a atins punctul culminant, este greu de spus cine răspunde şi cum pentru faptul că locuitorii Galaţiului care sunt bun-platnici nu primesc apă caldă, deşi sunt cu plata la zi a facturilor.


Articole înrudite