01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Locurile speciale pentru rromi nu mai pot fi ocupate sub nicio formă de elevii români
Locurile speciale pentru rromi nu mai pot fi ocupate sub nicio formă de elevii români

Până anul trecut, părinţii "influenţi" ai căror copii nu luaseră note suficient de mari pentru a prinde un loc la un liceu de elită, găsiseră soluţia să ocupe un loc rezervat etniei rromilor obţinunând pe căi mai puţin legale o recomandare scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale sau politice a romilor, prin care se dovedeşte apartenenţa elevului la această etnie.

Însă de anul trecut, a fost eliminată această "oportunitate". Pentru a putea beneficia de locurile speciale pentru rromi în învăţământul liceal de stat, candidaţii au avut ca termen data de 29 aprilie 2021, până la care s-a putut depune recomandarea scrisă de apartenenţă la etnia rromă, la unitatea de învăţământ de provenienţă, în vederea înscrierii elevilor pe locurile speciale pentru rromi.

"Orice recomandare depusă la unitatea de învăţământ ulterior acestei perioade nu mai poate fi luată în considerare, pentru nicio etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022. Noi avem depuse şi înregistrate, până la data de 29 aprilie 2021, 126 de recomandări. Încă de anul trecut, s-a eliminat orice posibilitate ca aceste recomandări sau solicitări pentru aceste locuri să fie făcute după această dată. Nu există nicio posibilitate ca acum să mai fie acceptată vreo solicitare pentru locurile speciale pentru rromi pentru că noi avem o evidenţă foarte strictă a acestor recomandări făcute în termenul prevăzut de lege", ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Carmen Necula-Vijelie.


Articole înrudite