Manifestările religioase de Sf. Andrei, sub semnul COVID-19 Recomandat

Vineri, 27 Noiembrie 2020 14:58
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.

Aşadar, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Municipiului Galaţi, în perimetrul Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos“ va fi permis accesul doar pentru credincioşii care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Galaţi, intrarea fiind permisă după verificarea actelor de identitate de către forţele de ordine prezente la eveniment.

„Art. 1. (…) Pct. 9. activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare; Pct. 10. în condiţiile pct. 9, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate; Pct. 11. se interzice participarea la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase prevăzute la pct. 10 a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi“, se arată în hotărârea citată.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR RELIGIOASE

În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos - Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.

În acest an, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va consta în săvârşirea la Catedrala Arhiepiscopală, în ziua de duminică, 29 noiembrie 2020, a Sfintei Liturghii, începând cu ora 09.00, respectiv a slujbei Privegherii, de la ora 17.00, iar în ziua hramului, luni, 30 noiembrie 2020, Sfânta Liturghie, începând cu ora 09.00.

În cele două zile de sărbătoare, credincioşii prezenţi se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe explanada Catedralei Arhiepiscopale, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu