28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O echipă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la UDJ Galaţi, câştigătoarea premiului "INOVALIMENT 2020"
O echipă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la UDJ Galaţi, câştigătoarea premiului "INOVALIMENT 2020"

Vineri, 27 noiembrie 2020, a avut loc ceremonia de închidere a primei ediţii a Târgului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii "INOVALIMENT", care s-a desfăşurat online, în perioada 23-27 noiembrie.
În cadrul târgului de invenţii şi inovaţii au fost prezentate peste 45 de lucrări ştiinţifice, din categorii precum: alimente funcţionale, alimente sustenabile, ingrediente inovatoare, tehnologii inovative şi siguranţa alimentelor.
Au fost acordate 5 premii, respectiv premiile I, II, III, menţiune, precum şi Premiul Special INOVALIMENT 2020.
Premiul "INOVALIMENT 2020" a fost acordat unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, pentru lucrarea ştiinţifică "Ingrediente naturale cu funcţionalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete şi bacterii lactice co-microîncapsulate şi aplicaţii ale acestora".
Noutatea şi valoarea acestei lucrări sunt date de valorificarea unor reziduuri precum cojile de vinete, dar şi tehnologia inovatoare de microîncapsulare a bacteriilor lactice, care conferă protejarea compuşilor biologici activi pe care acestea le conţin.
Principalele criterii care au stat la baza acordării premiilor au fost: gradul de noutate şi factorul "wow", utilizarea tehnologiilor emergente şi aplicarea principiilor economiei durabile, eficienţa implementării şi aplicabilitatea proiectelor, precum şi potenţialul pieţei.
Comisia de evaluare a fost formată din specialişti din mediul universitar şi reprezentanţi ai mediului de business din România.


Articole înrudite