Nevăzătorii din toată ţara vin să pescuiască la Galaţi Recomandat

Luni, 30 Iulie 2018 16:36
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce anul trecut, a fost organizat un concurs unic, la nivel judeţean, de pescuit pentru persoanele cu deficienţe de vedere (Citeşte AICI), anul acesta Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi organizează prima ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere.
“Anul trecut a fost organizat un concurs judeţean de pescuit pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Când i-am văzut cât de mult s-au relaxat, cât de mult au socializat şi s-au bucurat de o zi in aer liber, am decis că e obligaţia noastră să facem mai mult pentru aceste persoane. Astfel, am hotărât să organizăm primul concurs naţional de pescuit dedicat nevăzătorilor. Vom asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor lor, transportul de la hotel la baza de agrement, căsuţe la balta Zătun pentru odihnă şi masa pe toată durata evenimentului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Potrivit unui comunicat al CJ Galaţi, vor fi premiate primele trei locuri, dar si cea mai mare captură sau cel mai tânăr participant, iar de la concurs nu va lipsi ciorba de peşte.

Concursul se va desfăşura miercuri, 01 august 2018, la Balta Zătun după următorul program:
- 07:30 - Transfer cu microbuzul de la hotel la Baza de agrement Zătun;
- 09:30 - Deschiderea Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, ediţia I;
- 10:00 - 14:00 - Derularea Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, ediţia I;
- 14:00 - 16:00 - Prânz cu specific pescăresc;
- 17:00 - 17:30 - Festivitatea de premiere;
- 17:30 - Transfer cu microbuzul de la Baza de agrement Zătun la hotel;
- 20:00 - Cină festivă la Restaurantul Hotelului Navrom River Galaţi.

Monitorul de Galaţi a relatat despre acest eveniment (Citeşte AICI) la sfârşitul lunii iunie 2018, atunci când CJ Galaţi anunţa evenimentul. Potrivit declaraţiilor preşedintelui CJ Galaţi de atunci, la acest concurs sunt aşteptate să participe aproximativ 100 de persoane, inclusiv aparţinătorii, care vor veni din mai multe judeţe. ”Este vorba despre un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi. Împreună cu preşedinţele asociaţiei am luat decizia ca în acest an să organizăm un concurs de pescuit naţional la Galaţi, dar în funcţie de cum va fi prezenţa, poate, cine ştie, vom dezvolta acest concurs astfel încât să ajungem la un concurs internaţional de pescuit al nevăzătorilor la Galaţi. Ne bucurăm că putem face ceva pentru aceşti oameni şi vom fi alături de ei ori de câte ori va fi nevoie”, a declarat Costel Fotea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu