Noul coronavirus a ucis şi două cadre medicale din Galaţi (FOTO/VIDEO) Recomandat

Vineri, 04 Decembrie 2020 16:54
Publicat în Știrea zilei

În cel de-al doilea val al pandemiei s-au înregistrat şi primele victime printre cadrele medicale din Galaţi. Este vorba despre medicul oftamolog Dan Iacoblev de la Spitalul de Urgenţă Galaţi şi psihologul Irina Brasovanu, fost asistent medical, de la Spitalul CFR. VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓ „S-au inregistrat primele doua decese în rândul cadrelor medicale din unităţile sanitare cu paturi din judeţul Galaţi. Aceste două cadre medicale au fost confirmate SARS-CoV-2 pozitiv“, a confirmat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sanătate Publică Galaţi.

Medicul a decedat după ce părea că a câştigat lupta cu boala. Dar complicaţiile apărute post infectare i-au luat viaţa. „Cu deosebit regret anunţăm trecerea în nefiinţă a doctorului Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog care s-a stins din viaţă în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus. Domnul doctor Dan Iacoblev a decedat în secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional de o probitate morală deosebită, de o modestie şi o nobleţe sufletească rară şi un extraordinar coleg“, a spus managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi, Alina Dobrea. VEZI VIDEO mai jos! ↓↓↓

Tot la Spitalul de Urgenţă Galaţi, dar în Unitatea de Primiri Urgenţă, a decedat din cauza infectării cu noul coronavirus alt om extraordinar. Irina, psiholog în vârstă de 48 de ani, la policlinica Spitalului CFR, spital suport COVID. Irina a fost însă anterior asistent medical la acelaşi spital, a vrut mai mult, a învăţat mai mult şi a devenit apoi psiholog. Din păcate boala a evoluat rapid şi nici nu a mai apucat să fie dusă în Reanimare.

Colegiul Medicilor Galaţi deplânge trecerea în nefiinţă a ambelor cadre medicale. „În ultima zi, colectivul medical din judeţul Galaţi a avut două pierderi pe lupta din frontul împotriva noului virus SARS-CoV-2. E vorba de un medic oftalmolog, în vârstă de 68 de ani, din secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Galaţi, şi de o altă colegă de-a noastră, fostă asistentă, actualmente psiholog al Spitalul CFR din Galaţi, de 48 de ani. Ambii s-au pierdut în urma luptei cu acest virus foarte periculos. Condoleanţe din partea întregului corp medical al judeţului Galaţi şi, în mod special, din partea colectivului Colegiului Medicilor Galaţi. Sperăm să nu mai avem asemenea pierderi nici în cadrul colectivului medical din judeţul Galaţi, nici în cadrul cetăţenilor Galaţi şi din România“, a declarat dr. Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi şase oameni au pierdut lupta cu noul cornavirus, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „COVID-19: 261 de cazuri noi şi 6 decese la Galaţi, în 24 de ore“ «- CLICK!

Sursa foto: Facebook - Dan Iacoblev, Irina Brasovanu

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu