Oktoberfest revine la Galaţi. 4 zile de festin bavarez pe platoul de la Sala Sporturilor Recomandat

Vineri, 06 Septembrie 2019 09:10
Publicat în Știrea zilei

O nouă ediţie a festivalului berii Oktoberfest va avea loc în Galaţi, în perioada 26 - 29 septembrie 2019, pe platoul de la Sala Sporturilor, au anunţat organizatorii evenimentului pe Facebook. Festivalul, ajuns la cea de-a treia ediţie în Galaţi, îşi aşteaptă vizitatorii cu deja cunoscutele preparate tradiţionale nemţeşti, precum cârnaţii XXL picanţi şi cu caşcaval, türinger, leberkäse, apfelstrudel şi celebrele ciolane rotisate bavareze, dar şi cu muzică bună şi multă, multă bere.

"Orăşence, domni, domniţe, cavaleri, socri, bunici şi bunicuţe, burlaci şi familişti convinşi, domnişoare şi vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puţin timp până când vom rosti acest cuvânt tare şi răspicat, cu o halbă de bere proaspătă şi rece în mână pentru a da startul unui nou episod Oktoberfest Galaţi pe Platoul Sala Sporturilor", au anunţat organizatorii pe Facebook.

Oktoberfest a avut loc prima dată în oraşul München din Germania, în octombrie 1810. Organizarea acestui eveniment a pornit de la ideea unui subofiţer de origine bavareză. În prezent, există în lume festivalul cu acelaşi nume şi în SUA, Canada, Brazilia, Thailanda şi China. Primul oraş din ţara noastră unde s-a organizat festivalul a fost Braşov. În Galaţi, prima ediţie Oktoberfest a fost în anul 2017.

Articole similare:

- Patru zile bavareze la ”Oktoberfest” Galaţi 2018

- Prima ediţie OKTOBERFEST de la Galaţi

- Oktoberfest vine şi la Galaţi cu bere, cârnaţi şi celebrele ciolane rotisate bavareze

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu