Paznic sfâşiat până la os de patru câini

Marți, 31 Octombrie 2017 16:11
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, paznic la o clădire dezafectată a unei firme, aflată între Tecuci şi Cosmeşti, a fost atacat şi sfâşiat de patru câini ce se aflau pe terenul unei societăţi învecinate. Cele patru animale au scăpat pe sub gardul de sârmă. Bărbatul a fost găsit de un coleg care se întorcea de la Tecuci. Era atât de rău muşcat că nici hainele nu le mai avea întregi pe el. ”Am fost solicitaţi să intervenim, pe drumul care uneşte Tecuciul cu comuna Cosmeşti, în dreptul unei firme. Pe câmp a fost găsit un bărbat de 58 de ani, în stare aproape de inconştienţă, numai în chiloţi, muşcat de câinii unei firmei alăturate. Era în şoc traumatic, în şoc hemoragic, cu tensiune nemăsurabilă, cu plăgi muşcate la nivelul feţei, în special la nivelul capului, la nivelul membrelor superioare avea plăgi de apărare, cu plăgi foarte profunde, uneori văzându-se tendoanele muşchilor, într-o stare foarte gravă. Nu s-a putut monta, la faţa locului, o linie venoasă, i s-au acordat primele îngrijiri, pansat şi transportat de urgenţă la Spitalul ”Anton Cincu” Tecuci, unde doar în sala de operaţie medicul anestezist a reuşit să îi monteze o linie venoasă central”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Starea bărbatului era atât de gravă încât a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru a-l transporta la Galaţi, la Spitalul de Urgenţă. ”Un pacient preluat de la Spitalul Tecuci, cu multiple muşcături de câine, aflat în şoc traumatic, şoc hemoragic, şoc hipotermic, cu lipsă de substanţă la nivelul plăgilor scalpului, pavilionul auricular stâng rupt, lipsă de substanţă la nivelul membrului superior stâng. Prognosticul este rezervat. Sunt zeci de plăgi muşcate, sunt foarte multe“, a declarat dr. Emilia Gheorghievici, medic SMURD Galaţi.
Poliţiştii au demarat o ancheta la faţa locului. ”Poliţia municipiului a fost sesizată, la ora 10, prin apel la 112, cu privire la faptul că, pe un teren, la ieşirea din municipiul Tecuci, a fost găsit un bărbat muşcat de câini. Este vorba despre paznicul unei societăţi comerciale, care deţine acolo o clădire dezafectată. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a venit la serviciu în jurul orei 8,00 şi în jurul ori 9,30 a fost găsit de colegul său, în câmp, muşcat de câini. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital pentru a primi îngrijiri medicale şi poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală. Proprietarul celor patru câini este cunoscut şi poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare, de către proprietarul câinilor, a măsurilor de prevenire a atacului canin”, a declarat cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Proprietarul căinilor riscă să ajungă după gratii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu