22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Congresul extraordinar, dar şi cel ordinar al Partidului Naţional Liberal, care s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă la Bucureşti, au adus surprize pentru liberalii gălăţeni. Primarul oraşului de la malul Dunării, Marius Stan, a fost cooptat în conducerea naţională a partidului, fiind desemnat, la propunerea lui Crin Antonescu, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional. Dacă Marius Stan a fost cooptat în echipa de conducere a lui Crin Antonescu, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, a rămas doar cu statutul de membru al Biroului Permanent Naţional, după ce, timp de cinci ani de zile, a deţinut funcţia de vicepreşedinte. Chiar şi aşa, Galaţiul are doi membri în Biroul Permanent al partidului.
„Galaţiul are doi membri în Biroul Permanent Naţional, ceea ce este onorant. Nu mă deranjează că nu m-am aflat pe lista preşedintelui Crin Antonescu. Am deţinut funcţia de vicepreşedinte cinci ani de zile. Nu este nicio problemă. Rămân membru al Biroului Permanent Naţional. Am ajuns în BPN după 10 ani de preşedinţie a filialei. Sunt din anul 2005 membru al Biroului Permanent Naţional”, ne-a declarat deputatul Victor Paul Dobre.
Întrebat dacă a fost surprins de cooptarea lui Marius Stan în echipa de conducere a partidului, la nivel naţional, Dobre a precizat: „După mai bine de 20 de ani de politică, nu mă mai surprinde nimic”.
Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1.434 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind nule. Lista propusă de Crin Antonescu cuprinde 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi aleşi în Congres, alături de prim-vicepreşedintele PNL şi secretarul general. Dintre cei 16 vicepreşedinţi face parte şi primarul Galaţiului, liberalul Marius Stan.


Articole înrudite