19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiectul Aeroportului Galaţi-Brăila primeşte 15 milioane lei din bugetul României pe 2023
Proiectul Aeroportului Galaţi-Brăila primeşte 15 milioane lei din bugetul României pe 2023

Asta a anunţat astăzi, miercuri, 14 decembrie 2022, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea. "Veste bună din Parlamentul României: Aeroportul Galaţi-Brăila, în bugetul României pe 2023. Galaţiul şi Brăila vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului şi pentru pregătirea studiilor asociate. Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care dă încredere gălăţenilor şi brăilenilor că aeroportul se va realiza", spune Costel Fotea.

Potrivit şefului CJ Galaţi, faptul că se vor primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios: "Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităţilor de la Bucureşti şi care este pe lista de investiţii majore. Şi mai arată ceva - seriozitatea şi implicarea deosebită a celor două comunităţi pentru ca, după zeci de ani de aşteptare, acest vis al gălăţenilor şi brăilenilor să devină realitate".

Totodată, acesta aduce mulţumiri parlamentarilor social-democraţi din Galaţi şi Brăila. "Alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiţii, care a devenit o prioritate pentru cele două comunităţi. Mulţumesc în mod deosebit parlamentarilor social-democraţi din Galaţi şi Brăila care au susţinut acest amendament la legea bugetului", mai spune Costel Fotea.

Citeşte şi S-A DECIS! Cine va realiza studiul de fezabilitate al Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila


Articole înrudite