Protestul magistraţilor ia amploare: Judecătoria Galaţi a suspendat activitatea de judecată

Joi, 21 Decembrie 2017 17:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Judecătoria Galaţi a decis să suspende activitatea de judecată până în 29 decembrie în semn de opoziţie privind modificările puse în discuţie privind Legile Justiţiei.
Suspendarea activităţii de judecată până la sfârşitul acestui an se va face cu excepţia cazurilor urgente şi a celor în care dezbaterile au fost închise, fiind reţinute în pronunţare. Până în prezent, judecătorii de la Judecătoria Galaţi au declanşat şi acţiuni de protest, timp de 30 de minute, până vineri, 22 decembrie, în intervalul orar 12.30-13.00, constând în prezenţa magistraţilor în faţa Palatului de Justiţie, fără robă. Cele două forme de protest au fost adoptate ca urmare a adoptării de către Parlament a proiectelor de modificare a legilor justiţiei fără a avea în vedere avizul negativ din patea CSM, voinţă exprimată de peste 4.000 de magistraţi prin Memoriul de Retragere a Proiectului de Modificare a Legilor Justiţiei şi ca urmare a preconizatelor modificări legislative la Codurile penale.
Şi la Tribunalul Galaţi continuă protestele începute în data de 18 decembrie 2017, dar la fel ca până acum, adică prin ieşirea în faţa palatului de Justiţie, între orele 12.00 şi 12.30 cu precizarea că pe perioada protestelor programul de lucru al judecătorilor se prelungeşte cu 30 minute, adică până la 16.30.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu