Spitalul de Copii Galaţi devine unic în regiune privind diagnosticarea şi tratarea copiilor bolnavi de cancer Recomandat

Luni, 05 August 2019 13:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat astăzi, luni, 05 august 2019, contractul de finanţare europeană pentru proiectul "Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi". Valoarea totală a acestui proiect este de 15.612.023 lei, cu TVA, iar perioada de implementare a acestuia este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare din care durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 18 luni. Prin acest proiect, spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, în condiţiile în care adresabilitatea, privind această afecţiune, este în medie de 300 de copii pe an.

Ce lucrări și dotări sunt prevăzute în cadrul proiectului

Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă, iar obiectivele specifice ale proiectului sunt modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi. Astfel, la finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al Ambulatoriului Integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie şi chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf şi Recoltare analize laborator. La etajul 1 este vorba despre de cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă şi orientare macroscopică/prelucrare Histopatologică. La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat. În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spaţiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor şi a circulaţiilor existente, reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi, reorganizarea cabinetelor medicale şi amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienţi. Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla şi aparat radiografie digital cu maşină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie vor fi achiziţionate: procesator de ţesuturi, staţie de includere în parafină, microtom de tip rotativ, autosteiner, hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice, microscop trinocular cu cameră şi termostat cu temperatură reglabilă.

Ionuț Pucheanu: "Fără falsă modestie, suntem fruntaşi ca număr de proiecte semnate şi număr de proiecte deja finalizate"

"La nivelul ţării, vă pot spune, fără falsă modestie, că în momentul de faţă suntem fruntaşi ca număr de proiecte semnate şi număr de proiecte deja finalizate. Avem un număr de 25 de proiecte semnate, 5 dintre ele finalizate, cu o valoare de 23.200.000 de lei. Proiectele în implementare au o valoare de 467 milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse şi se află în evaluare sunt 33, într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galaţi a depus proiecte europene de peste 1 miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galaţi, zic eu, nu s-a mai întâmplat. Noi suntem şi într-o proporţie de 80% cu achiziţiile publice finalizate, ceea ce înseamnă că de fiecare dată atunci când vom semna un proiect a doua zi putem da ordin de începere a lucrărilor sau a proiectării, iar acolo unde este cazul de proiectare cu execuţie", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Reamintim că Primăria municipiului Galaţi a depus la data de 20 august 2018 pentru finanţare proiectul "Modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan" Galaţi», în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020. De asemenea, municipalitatea mai are un proiect cu finanţare europeană la această unitate spitalicească care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei, subiect despre care Monitorul de Galați a relatat în articolul "Spitalul de Copii din Galaţi, modernizat cu fonduri europene de peste 2 milioane de euro".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu