Transurb a dat în judecată fosta conducere pentru un prejudiciu de peste 100.000 lei Recomandat

Luni, 17 Iunie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea de transport public local Transurb Galaţi i-a dat în judecată pe foşti sau actuali salariaţi ai societăţii aflaţi pe funcţii de conducere pentru un prejudiciu adus societăţii de peste 100.000 de lei ca urmare a decontării unor lucrări decontate, dar neexecutate. Prejudiciul a fost descoperit de Curtea de Conturi a României - Camera de conturi Galaţi când, în urma unui control, a descoperit că, în anul 2016, Transurb SA a plătit, în mod nejustificat, suma de 107.983 de lei reprezentând contravaloarea a două lucrări de reparaţii a hidroizolaţiei clădirii administrative a Autobazei nr. 1, deşi nu s-a întocmit o expertiză tehnică prealabilă prin care să se identifice o soluţie tehnică optimă. Transurb SA a contractat lucrările de hidroizolaţii cu societatea Leadtech SRL.
Auditorii camerei de conturi au identificat lucrări care nu s-au executat sau s-au executat în cantităţi mult mai mici, precum şi materiale achiziţionate şi plătite nejustificat. Drept pentru care lucrarea s-a dovedit de proastă calitate, iar Transurb a adus o altă firmă, Cipsor SRL, să remedieze deficienţele apărute în condiţiile în care primul constructor era obligat să le remedieze. Auditorii au considerat că vinovaţi sunt inginer Pocriş Mădălina (a întocmit memoriu justificat fără a avea referat de necesitate aprobat şi prin fişa postului avea obligaţia de a întocmi corect documentaţia de achiziţie), directorul de exploatare al societăţii, Constantin Graur (nu a urmărit dacă în dosarul de achiziţie întocmit de Pocriş există toate documentele cerute de legislaţia privind achiziţiile publice) şi director general, Genica Totolici (a aprobat ambele lucrări de hidroizolaţie la aceeaşi clădire fără a da decizie pentru urmărirea lucrării întocmită de Leadtech SRL şi a aprobat realizarea unei alte lucrări de hidroizolaţie, pentru aceeaşi clădire, cu o altă societate, Cipsor SRL).
Ca urmare a celor constatate, Curtea de Conturi a pus în vedere societăţii Transurb SA să stabilească prejudiciul şi să-l recupereze de la cele trei persoane enumerate mai sus. ”Prejudiciul creat societăţii, creat prin plata contravalorii lucrărilor neexecutate (materiale şi manoperă) de către constructorul Leadtech SRL Galaţi şi efectuarea lucrărilor de remediere cu un alt agent economic, în condiţiile în care lucrarea prestată de Leadtech SRL avea o garanţie de 3 ani, este în sumă de 123.003 lei”, se arată într-un raport al Curţii de Conturi. Astfel că, pe data de 29 martie 2019, Transurb a înregistrat un dosar de pretenţii pe rolul Tribunalului Galaţi pentru care instanţa nu a stabilit încă termenul de judecată, chemaţi în judecată fiind inginer Mădălina Pocriş şi directorii (la momentul faptei) Genica Totolici şi Constantin Graur.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu