Viceprim-ministrul Viorel Ştefan s-a întâlnit cu CEO Liberty Steel pentru a discuta soarta combinatului de la Galaţi Recomandat

Vineri, 26 Octombrie 2018 20:42
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce Liberty House a anunţat achiziţia combinatului siderurgic de la Galaţi de la actualul proprietar, ArcelorMittal, reprezentanţii la cel mai înalt nivel ai companiei s-au întâlnit atât cu reprezentanţii Guvernului României, cât şi cu sindicatele, dar şi echipa de management din combinatul gălăţean. Joi, 25 octombrie, Jon Bolton, Chief Executive Officer al companiei Liberty Steel s-a întâlnit joi, la Bucureşti, cu Viorel Ştefan, Vice Prim-Ministru al României. De asemenea, oficiali ai Liberty House s-au întâlnit cu reprezentanţi ai echipei de management şi ai sindicatelor de la Galaţi şi au discutat despre planurile de creştere a capacităţii cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022, precum şi despre intenţia de a investi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald.

Potrivit unui comunicat de presă al Liberty House, Jon Bolton a discutat cu Viorel Ştefan şi despre oportunităţile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susţine planurile ambiţioase de creştere şi de investiţii în infrastructură. Aceste oportunităţi includ, pe de o parte, creşterea capacităţii de producţie a combinatului siderurgic gălăţean, iar pe de altă parte, investiţiile în educaţie, cercetare şi dezvoltare precum şi explorarea potenţialului de a crea noi produse din oţel cu o valoare adugată. 

”În momentul de faţă Liberty fabrică produse ce pot completa oferta existentă a Combinatului de la Galaţi şi astfel susţine actualul plan de dezvoltare în România. Aceste produse includ produse tubulare  pentru petrol şi gaze naturale, şine pentru căile ferate, produse speciale pentru industria aviatică şi de apărare. În plus, a fost adusă în discuţie posibilitatea colaborării şi pe alte paliere cu Alianţa GFG, cum ar fi: servicii financiare, energie, infrastructură şi zona imobiliară. Rolul Fundaţiei GFG în încurajarea, susţinerea şi promovarea tinerilor care îşi doresc să urmeze o carieră în zona industrială a fost, de asemenea, o prioritate pe agenda discuţiilor. Pentru Liberty House, relaţia cu Guvernul României este foarte importantă şi există deschidere pentru colaborări viitoare”, se arată în comunicatul Liberty House.

Finalizarea procesului de achiziţie a pachetului de dezinvestire (format din combinatele de la Ostrava, Galati, Skopje şi Piombino) depinde de finalizarea achiziţiei combinatului Ilva de către Arcelor Mittal şi este condiţionat de aprobarea Uniunii Europene precum şi de concluziile consultărilor cu consiliile angajaţilor la nivel local şi european.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu