19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)
100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 16 octombrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo.
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal: Argint; Valoare nominală: 10 lei; Titlu: 999‰; Formă: rotundă; Diametru: 37 mm; Greutate: 31,103 g; Cant: zimţat; Calitate: proof.
Aversul monedei redă personajul de animaţie creat de Ion Popescu-Gopo (Omuleţul) reprezentat în mai multe ipostaze, alături de globul pământesc şi o peliculă de film, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul lui Ion Popescu-Gopo, personajul creat de acesta şi inscripţiile în arc de cerc „ION POPESCU-GOPO” şi „100 DE ANI DE LA NASTERE”.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx, informează BNR. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite