26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
175 de profesori gălăţeni s-au înscris la examenul de definitivat 2019
175 de profesori gălăţeni s-au înscris la examenul de definitivat 2019

175 de profesori din judeţul Galaţi s-au înscris la examenul de definitivat 2019, care va avea loc pe 24 iulie 2019, potrivit Ministerului Educaţiei, care a anunţat, pe data de 12 februarie, lista profesorilor înscrişi la examenul de definitivat de anul acesta.

Înainte de a susţine proba scrisă, candidaţii trebuie să treacă de inspecţiile de specialitate la clasă şi de evaluarea portofoliului profesional. În metodologia de examen se precizează că proba scrisă a examenului de definitivat 2019 începe de la ora 10:00, iar durata examenului scris este de patru ore. Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face pe baza actului de identitate sau, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului. În timpul probei scrise, candidaţii nu pot avea asupra lor, în sala de examen, genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă.

La nivel naţionale, peste 8.000 de profesori s-au înscris la examenul de definitivat 2019. Cei mai mulţi înscrişi sunt la disciplinele Limba şi Literatura Română pentru copii (învăţământ preşcolar) şi la Limba şi Literatură Română şi Matematică, metoda predării acestora (învăţământ primar). Rezultatele finale se vor afişa în data de 05 august 2019.


Articole înrudite