Apă Canal a reuşit să repare o conductă magistrală fără să găurească str. Domnească Recomandat

Joi, 09 August 2018 18:48
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apă Canal SA Galaţi a găi soluţii pentru reparaţii la la conducta magistrală de apă potabilă Dn600mm FD din str. Basarabiei, tronson: str. Ştiinţei – str. Domnească, fără săpături pe întreaga lungime a reţelei avariate. Potrivit unui comunicat al societăţii, pentru remedierea conductei avariate s-a utilizat ca procedură de lucru cămăşuirea interioară a reţelei de apă potabilă existentă, un procedeu ce permite remedierea fără săpătură pe întreaga lungime a reţelei avariate (cca.30ml.).
”Facem precizarea că această procedură de lucru a fost utilizată în premieră în municipiul Galaţi. S-a avut în vedere, în mod deosebit, ca lucrările de remediere a conductei avariate să nu afecteze intersecţia străzilor Domnească şi Basarabiei, în contextul lucrărilor aflate deja în execuţie în cadrul investiţiei Primăriei Galaţi “Modernizare str. Basarabiei”, ceea ce ar fi pus în dificultate traficul intens din zonă.
De asemenea, lucrările s-au executat fără a fi afectată alimentarea cu apă în zonă, abonaţii fiind alimentaţi cu apă potabilă pe conducte alternative.După finalizarea lucrării de cămăşuire a conductei de apă, urmează închiderea şantierului, în regim de maximă urgenţă, prin aducerea la cotă a terenului în zonele în care s-au executat trape pentru asigurarea accesului la conductă”, se arată în comunicatul Apă Canal SA, în care se mai menţionează că miercuri, 08.08.2018, se finalizează lucrările de reparaţii în regim de avarie la conducta magistrală de apă potabilă Dn600mm FD din str. Basarabiei, tronson: str. Ştiinţei – str. Domnească.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu