Explozie de bucurie pe stadionul Oţelul Galaţi de Ziua Carierei a Fundaţiei Inimă de Copil (FOTO) Recomandat

Vineri, 14 Octombrie 2022 15:42
Publicat în Comunitate

Primul eveniment din proiectul Ziua Carierei a adus o explozie de entuziasm, joi, 13 octombrie 2022, în rândul copiilor de la Fundaţia Inimă de Copil.

"Elevii de gimnaziu de la Centrul de Zi din Galaţi, alături de copii ucraineni de la Centrul Comunitar pentru Refugiaţi au zburdat fericiţi pe iarba impecabilă de pe Stadionul Oţelul. Şi au primit cele mai bune sfaturi legate de o carieră ca sportiv profesionist din partea a doi jucători de la Oţelul Galaţi, George Cârjan şi Yevhen Bokhashvili.

Cel mai de preţ sfat: „Munciţi pentru visul vostru!”

Au fost două ore pline de voie bună pe stadionul echipei Oţelul Galaţi, echipă care a acceptat cu bucurie propunerea de a ne fi primii parteneri în proiectul Ziua Carierei. George Cîrjan şi Yevhen Bokhashvili le-au vorbit copiilor despre ce înseamnă cu adevărat să fii sportiv profesionist. Dincolo de ceea ce se poate vedea la televizor, dincolo de aparenta strălucire a unei vieţi pline de lux, cei doi sportivi au dat dovadă de modestie şi au subliniat că o carieră sportivă înseamnă extrem de multă muncă, dedicare, sacrificiu. Evident, copiii au vrut să afle câţi bani câştigă, ce haine de lux poartă şi ce maşini de ultimă generaţie conduce un fotbalist. Însă atât George, cât şi Yevhen au ţinut să le dea copiilor lecţia cea mai de preţ.

„Fără muncă nu obţii nimic. Degeaba eşti talentat dacă nu îţi pui talentul în valoare prin muncă. Trebuie să te antrenezi de două, de trei ori pe zi, trebuie să exersezi până la epuizare, să dai ce ai mai bun din tine. Şi dacă urmezi aceşti paşi, într-un final vor veni şi recompensele”, le-a spus George Cîrjan copiilor. „E nevoie de muncă, e nevoie de organizare, trebuie să ai o alimentaţie bună şi un stil de viaţă sănătos. Doar aşa se obţine performanţa în sport”, a completat Yevhen Bokhashvili.

Multă pasiune pe teren

După sfaturile primite de la jucătorii Oţelului, copiii de la Fundaţia Inimă de Copil (şi fete, şi băieţi) s-au împărţit în două echipe şi au trecut la fotbal. Ce pasiune! Cât entuziasm pe micuţii participanţi la eveniment! Încurajaţi de pe margine de părinţi, de personalul şi de voluntarii de la Fundaţie, copiii s-au întrecut în execuţii spectaculoase, pase inteligente, driblinguri de efect şi goluri sărbătorite ca în marile competiţii fotbalistice. Orgoliile au fost imense pe teren, unde cei doi fotbalişti profesionişti chiar au fost certaţi de unii dintre copii că nu pun la fel de mult suflet pentru echipă ca şi ei. „George, dă pase bine!”, l-a certat Andra pe George Cîrjan. Gazonul perfect de pe stadionul Oţelul, prezenţa părinţilor şi prietenilor în tribune, cooptarea celor doi fotbalişti în echipele lor au făcut ca pasiunea pentru joc să fie la un nivel foarte ridicat.

Gest emoţionant al lui George Cîrjan

După meci, copiii au vizitat sala de conferinţe şi sala trofeelor obţinute de Oţelul Galaţi. Cei mici s-au pozat cu cupele aflate în vitrina clubului şi au primit autografe din partea jucătorilor pe tot ce aveau la îndemână: pe tricouri, pe jambiere, pe ghetele de fotbal şi chiar şi pe mână. „Primul meu tatuaj de fotbalist”, a glumit unul dintre băieţi după ce a primit semnătura celor doi jucători chiar pe mână. Înduioşat de copii, George Cârjan a făcut un gest minunat. A comandat pizza pentru toată lumea, în memoria bunicului său, cel care l-a încurajat enorm atunci când era copil. „Pentru copii ar trebui să facem totul. Tot ce ne stă în puteri”, a subliniat George Cârjan. „Ce pizza bună! Am mâncat şapte felii!”, a spus la final George, unul dintre copiii de la Centrul de Zi Galaţi.

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos schimb de cadouri. Gazdele de la Oţelul au primit câteva obiecte realizate manual în cadrul Atelierului Inimă de Copil, iar copiii au primit obiecte promoţionale de la magazinul oficial al clubului. Alături de invitaţia de a participa la următorul meci de pe teren propriu, care va avea loc luni de la ora 18:15.

Mulţumim gazdelor noastre de la Oţelul Galaţi, în special preşedintelui Marian Brăilescu şi celor doi jucători care au însufleţit evenimentul, George Cîrjan şi Yevhen Bokhashvili!

Mărturii ale câtorva dintre participanţii la eveniment:

George Cîrjan, sportiv profesionist, invitat în cadrul proiectului Ziua Carierei: „E foarte frumos, sper să fie cât mai multe astfel de acţiuni pentru că e o mare bucurie pentru copii să vină pe teren şi să joace cu jucători profesionişti. Aici ne înţelegem cu toţii pentru că limba fotbalului este universală”.

Yevhen Bokhashvili, sportiv profesionist, invitat în cadrul proiectului Ziua Carierei: „Dacă vorbim despre sport, despre echipe, e foarte bine să vină copiii să joace. În contextul războiului, copiii ucraineni nu au aici acces la toate cercurile din viaţa lor de zi cu zi, iar astfel de acţiuni sunt binevenite pentru ei”.

Alexandra, Centrul de Zi: „Mi-a plăcut la nebunie această zi, mi-a plăcut că am jucat fotbal, că am fost alături de echipa mea. Cadourile au fost foarte frumoase!”.

Mihaela, Centrul de Zi: „Mi-a plăcut meciul, trofeele şi că am primit autografe. Dar cel mai mult mi-a plăcut scorul (hahaha)”.

Katia, mama unui copil de la Centrul Comunitar pentru Refugiaţi: „M-am bucurat mult să îmi văd copilul zâmbind fericit. A fost o experienţă grozavă, sper să mai avem parte de aşa ceva. Mulţumim pentru organizarea unui astfel de eveniment sportiv şi educativ”.

Marius Ţuca, responsabil comunicare Fundaţia Inimă de Copil: „Pentru câteva ore, aceşti copii au zâmbit şi au primit o lecţie esenţială. Este vorba despre lecţia sportului, a stilului de viaţă sănătos”", se arată într-un comunicat al Fundaţiei Inimă de Copil, organizatorul evenimentului, despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Fundaţia Inimă de Copil lansează Ziua Carierei”.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu