13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Sărbătoare multiculturală în holul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi
FOTO: Sărbătoare multiculturală în holul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi

Prima ediţie a evenimentului „Inovare culturală studenţească gălăţeană” s-a desfăşurat luni, 30 octombrie, în holul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Evenimentul s-a adresat studenţilor înmatriculaţi la UDJG şi face parte din seria de proiecte extracurriculare care urmăresc încurajarea studenţilor străini să expună cele mai inovative idei pentru a promova toate segmentele culturale din ţările din care provin.

În cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi studiază studenţi provenind din 37 de ţări. „Un an de activităţi pentru Liga Studenţolor Străini din cadrul universităţii noastre. O aniversare de bun augur pentru noi toţi care suntem aici, studenţi, profesori, invitaţi şi pentru toată universitatea şi comunitatea noastră. Urez în primul rând, la mulţi ani Ligii Studenţilor Străini din cadrul Universităţii şi mult succes în tot ce întreprind. Universitatea se bucură de prezenţa unor studenţi din 37 de ţări cu o tendinţă de creştere care ne mulţumeşte pentru că este vorba despre o altă experienţă, o altă cultură, idei şi vieţi care vin uneori de foarte departe care să ne îmbogăţească şi pe noi cu ştiinţa şi cultura lor. Universitatea are, în acelaşi timp contracte de colaborare cu universităţi din peste 100 de ţări din toată lumea, cam jumătate din membrii Organizaţiei Naţiunilor Unite, ceea ce ne conduce la ideea că internaţionalizarea este o preocupare, o prioritate obiectivă a Universităţii. Mulţumim pentru invitaţie, mulţumim tuturor echipelor care s-au pregătit pentru spectacolul de astăzi şi le dorim mult succes. Aşteptăm să ne invite la a II-a aniversare cu şi mai multe echipe. La mulţi ani, tuturor şi să ne revedem sănătoşi la anul care vine”, a declarat Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

Evenimentul a fost organizat de UDJG prin Liga Studenţilor Străini în vederea integrării studenţilor străini în mediul academic gălăţean. „Anul trecut pe vremea asta cochetam cu ideea organizării unui astfel de eveniment şi iată că am reuşit. Totul cu ajutorul conducerii Universităţii, cu ajutorul voluntarilor, împreună cu Liga Studenţilor Străini şi cu ajutorul reprezentanţilor din cele 12 ţări care au dat curs invitaţiei noastre de a participa la eveniment. Le mulţumesc, tuturor, încă o dată!”, a spus la rândul lui Prorectorul cu strategii universitare şi parteneriatul cu studenţii, conf. dr. ing. Ciprian Vlad.

În cadrul concursului s-au înscris 11 echipe din 12 ţări: Italia, Spania, Irak, Republica Moldova, Yemen, România, Ucraina, India, Siria, Turcia, Algeri şi Tunisia. Au fost oferite premii pentru 3 categorii: Online, Out-Door şi premiul special al sponsorilor. La categoria Online a câştigat echipa Algeriei, la categoria Out-Door, premiul a mers către echipa Ucrainei, iar premiul special al sponsorilor a ajuns la echipa României&Yemenului. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite