Afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au crescut cu aproape 13%

 
Marți, 19 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată cu 13,2%, respectiv cu 12,9%, în primele zece luni din 2017 comparativ cu perioada similară de anul trecut, potrivit INS.
În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 13,2%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi transporturi (15,2%) fiecare, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (7,7%) şi la comunicaţii (3,5%).
Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 12,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,6%), transporturi (15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (15,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (10,1%) şi la comunicaţii (3,8%).
În octombrie comparativ cu septembrie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut cu 1,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (11,4%), activităţile de transport (3,5%) şi la activităţile de comunicaţii (1,8%). Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,3%. Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au rămas la acelaşi nivel.
Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,3% ca urmare a creşterii înregistrate la activităţile de transport (2,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (1,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (0,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,1%) şi activităţile de comunicaţii (0,2%), potrivit Mediafax.
În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 13,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (18,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (15,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (5,5%), activităţile de comunicaţii (3,9%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2,1%).
Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, a crescut pe ansamblu cu 13,8% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (18,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,8%) şi la activităţile de comunicaţii (3,1%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 2,3%.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu