21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primul trimestru din 2013 cu 0,1% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Mai mult, datele ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate arată o creştere cu 0,8%.
În luna martie 2013, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 13,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,6%.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,6 %, respectiv cu 0,8%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2013, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 13,6%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+13,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,8%).
Scăderea de 0,6% în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2013, comparativ cu luna precedentă, a fost determinată de scăderea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,1%). Creşteri s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (+1,9%) şi în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,5%).
Comparativ cu martie 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, o scădere cu 3,6% din cauza scăderii la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-10,8%) şi vânzărilor de produse nealimentare (-3,0%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 0,8%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2013, comparativ cu luna martie 2012 a înregistrat o scădere cu 0,8% pe fondul scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,9%). Creşteri s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,1%).
Comparativ cu trimestrul I 2012, avansul de 0,1% s-a datorat creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,0%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,8%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul I 2012 a înregistrat o creştere cu 0,8% datorată creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,3%.


Articole înrudite