31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cornurile Derpan preluate de seminţele Elmas
Cornurile Derpan preluate de seminţele Elmas

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea de preluarea a companiei Derpan SRL Galaţi de către Golden Foods Snacks (Elmas) nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Golden Foods Snaks SA este o companie care prelucrează şi conservă fructe şi legume. Aceasta produce şi comercializează nuci, alune, seminţe şi fructe deshidratate atât sub brandul Elmas, cât şi sub alte mărci. Afacerea de familie Derpan, cu sediul principal în comuna Smârdan, judeţul Galaţi, este specializată în fabricarea pâini, de prăjituri şi produse proaspete de patiserie. Activitatea companiei constă în fabricarea şi comercializarea produselor de panificaţie ambalate cu termen lung de valabilitate - croissant, ştrudel şi brioşe. Derpan operează două fabrici situate în judeţul Galaţi.
Compania Derpan este deţinută de Victor Ancuţa care a peluat afacerea de la tatăl său, Emil Ancuţa, care împreună cu fratele său, Valentin Ancuţa, au demarat această afacere în anul 2001.
Conform datelor de pe site-ul Derpan, compania din Smârdan produce 72 de milioane de croissante pe an, exportă în 41 de ţări şi are 200.000 de consumatori zilnic.
DERPAN a investit în dezvoltarea a două mărci - Patisserie Premium Quality şi Delly - cu care acoperă atât piaţa produselor premium, cât şi segmentele medium şi low. Croissantele produse la Derpan au ajuns în toată lumea, fiind apreciate, până acum, de consumatori din alte 41 de ţări, în afară de România.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.


Articole înrudite