22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Federaţia sindicatelor din Educaţie reclamă probleme la calcularea salariilor profesorilor în aplicaţia Edusal
Federaţia sindicatelor din Educaţie reclamă probleme la calcularea salariilor profesorilor în aplicaţia Edusal

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că sunt probleme în aplicaţia Edusal, care calculează salariile profesorilor, şi ar putea renunţa la folosirea aplicaţiei.
„Sunt situaţii în care pe anumite poziţii apar bani «cu minus». Directori de grădiniţe, contabili, angajaţi în două unităţi - sumele sunt între 24.000 şi 10.000 lei. (…) În momentul de faţă ne gândim foarte serios dacă nu ar fi mai bine să stopăm lucrul acesta până în momentul în care se clarifică în totalitate problemele legate de aplicaţie”, a afirmat Nistor pentru Edupedu.ro.
De altfel, Ministerul Educaţiei a anunţat, zilele trecute, prin intermediul unui comunicat de presă, că sunt disfuncţionalităţi în aplicaţie legate de calcularea tranşelor pe care profesorii ar fi trebuit să le primească în septembrie, prin ordonanţa 48/2022.
Edusal este aplicaţia de salarizare din sistemul de învăţământ, gestionată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO.
Marţi seară a avut loc o întâlnire a ministrului Educaţiei cu delegaţiille Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), în urma căreia, ministerul a anunţat că sunt disfuncţionalităţi generate de aplicaţia Edusal în aplicarea OUG 48/2022.
Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, acuză ministerul că aplicaţia Edusal are probleme nu doar în privinţa aplicării ordonanţei, ci şi îngreunează calcularea salariilor profesorilor.
„Deja sistemul este suprasaturat de modificări peste modificări ale Edusal. Lucrurile acestea se întâmplă aproape în fiecare lună. Este o presiune formidabilă la adresa colegilor noştri care lucrează la Edusal. În momentul de faţă ne gândim foarte serios dacă nu ar fi mai bine să stopăm lucrul acesta până în momentul în care se clarifică în totalitate problemele legate de aplicaţie (n.r. - folosirea aplicaţiei Edusal). Eu nu vreau să-mi văd niciun coleg nemulţumit, nu vreau să-i văd pe colegii care au hotărâri judecătoreşti că trebuie să mai aştepte încă vreo lună până când ministerul va fi în stare să facă o aplicaţie pentru ei. Este inadmisibil şi este incorect. Este treaba ministerului care trebuie să rezolve această problemă. Orizontul trebuie să fie foarte rapid în momentul de faţă. A apărut o problemă majoră pe care a generat-o strict ministerul şi angajaţii din minister prin amânarea punerii în aplicare a unor propuneri venite din partea noastră care i-ar fi ajutat pe colegii din teritoriu. În plus, să mă trezesc că îmi ies oameni pe minus. Sunt situaţii în care pe anumite poziţii apar bani «cu minus». Directori de grădiniţe, contabili, angajaţi în două unităţi - sumele sunt între 24.000 şi 10.000 lei. Asta este problema celor care au lucrat cu Edusal şi a modului în care transmiţi nişte informaţii. Noi nu avem acces la aşa ceva, dar le aflăm abia din teritoriu, noi nu avem acces la Edusal”, a afirmat liderul de sindicat.


Articole înrudite