17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat, printr-un comunicat, că ar putea anula transportul gratuit sau la tarife reduse practicat în cazul pensionarilor şi al categoriilor sociale defavorizate.
„În urma răspunsului primit de la Ministerul Muncii, respectiv de la Ministerul Transporturilor, în ceea ce priveşte plata arieratelor faţă de operatorii de transport pasageri, membrii federaţiei iau în calcul din nou anularea transportului gratuit sau la tarife reduse pentru pensionari şi categoriile sociale defavorizate. Noi am atras atenţia, în nenumărate rânduri, asupra faptului că datoriile Ministerului Transporturilor se acumulează, iar bugetul este din ce în ce mai redus. În momentul de faţă, ministerul are datorii restante din luna iulie 2012 faţă de operatorii de transport”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit conducerii FORT, atât timp cât nu există buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie să renunţe să facă protecţie socială pe „spinarea agenţilor economici din transporturi”.
„Pe fondul diminuării bugetului Ministerului Transporturilor, este din ce în ce mai clar că nu există şanse ca aceste arierate să fie achitate, fapt ce conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri şi gratuităţi”, se mai spune în comunicat.

Articole înrudite