30 MAI 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat BluAct 03.06.2021
Comunicat BluAct 03.06.2021

BluAct este o rețea de șapte orașe portuare europene, printre care se numără Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galati și Salerno cu scopul de a împărtăși bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastră.

Obiectivul principal al proiectului BluAct l-a constituit promovarea antreprenoriatului și inovării în domeniul economiei maritime, inițiativa BlueGrowth propunându-și să susțină start-up-uri și antreprenoriatul sustenabil.

Bugetul proiectului a fost de 645.596,04 euro, din care bugetul alocat municipiului Galați 70.421,61 euro și a fost implementat în perioada 04 decembrie 2018 – 04 iunie 2021.

Proiectul BluAct a avut ca model succesul inițiativei BlueGrowth din Piraeus - Grecia, o competiție dedicată antreprenoriatului, care oferă servicii de incubare întreprinderilor locale, stimulând inovarea și crearea de locuri de muncă. BluAct și-a propus să inspire orașele partenere pentru a împărtăși experiența BlueGrowth și pentru a pune în practică concursurile antreprenoriale privind Economia Albastră.

BluAct – Blugrowth Cities in ACTtion, finanțat prin programul Urbact III, Apelul de bune practici, tema Creșterea Capacității, a ajuns la maturitate. Final Event, reuniune transnațională dedicată câștigătorilor competițiilor de idei de afaceri organizate în orașele partenere, a fost organizat de Partenerul Lider în perioada 27 – 28 mai 2021 ca un eveniment hibrid online – offline și a adus împreună partenerii proiectului din întreaga Europă. Deși un eveniment virtual, scopul acestuia a fost de a organiza și sesiuni fizice în orașele partenere, cu participanții la competiție și câștigătorii, cu membrii ULG,  oficiali ai orașelor și echipa de proiect.

Implementarea proiectului la Galați a dovedit că doar printr-o colaborare de tip elice cvadruplă realizată între administrația locală – mediul academic – mediul de afaceri și sectorul ONG se poate dezvolta sustenabil o comunitate.

Această competiție a ideilor de afaceri în domeniul economiei albastre trebuie să devină o tradiție pentru Galați, aceasta contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial, la crearea de noi locuri de muncă și, în consecință, la creșterea nivelului de trai al gălățenilor.

#WeAreBlue

Articole înrudite