18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 31.03.2022
Comunicat de presă 31.03.2022

Finalizarea proiectului „Achiziția de mijloace de transport nepoluante (17 troleibuze noi)”

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galaţi, în calitate de Beneficiar, anunţă finalizarea proiectului „Achiziția de mijloace de transport nepoluante (17 troleibuze noi)”, cod SMIS 125465, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea  dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Apel de proiecte POR/2018/4/4.1/2/Proiecte nefinalizate.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului a vizat creşterea competitivităţii economice şi îmbunatăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condiţiilor infrastructurale şi a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul lor de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Obiectivul specific al proiectului a vizat reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Galaţi prin investiţii bazate pe Strategia de Dezvoltare, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului, prin achiziţia de mijloace de transport nepoluante, performante din punct de vedere energetic, cu toate facilităţile menite să atragă cetăţenii municipiului Galaţi să renunţe la deplasările pe distanţe scurte cu autoturismele personale.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt: toţi cetăţenii rezidenţi ai municipiului Galaţi, precum şi toţi cetăţenii cei care tranzitează oraşul, pe durate mai lungi sau mai scurte de timp, în diferite scopuri de călătorie (serviciu, turism, afaceri etc.).

Impactul investiţiei la nivelul localităţii: asigurarea pentru cetăţeni a unui transport urban cu toate facilităţile, reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea unor mijloace de transport nepoluante, îmbunatăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale.

Valoarea totală a proiectului este de 31.530.186,74 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 29.603.753,13 lei.

Durata de implementare a proiectului a fost de 87 luni: respectiv de la data 01.01.2015 până la data 31.03.2022.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Manager de Proiect, Jalbă Laurenţiu - Şef al Serviciului de Utilităţi Publice din cadrul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Primăria Municipiului Galaţi  - tel. 0336102113, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite