12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conferinţă Internaţională la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”
Conferinţă Internaţională la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”

Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” va organiza la sediul său în data de 22 iunie 2016, ora 13, conferinţa internaţională cu titlul „Dezvoltarea competenţelor profesionale şi lingvistice prin proiectele europene”, ca evaluare finală a proiectului european Erasmus + Mobilităţi VET „Competenţe antreprenoriale pentru profesioniştii şi elevii din industria ospitalităţii” derulat în perioada 2014 - 2016.
Proiectul a avut drept obiective principale creşterea nivelului de competenţă profesională şi antreprenorială a profesorilor VET şi ale elevilor prin efectuarea de stagii de formare profesională vizând dezvoltarea de instrumente inovative specifice de pregătire profesională a elevilor şi facilitarea accesului elevilor la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate la standarde europene.
Mobilităţile pentru profesori au fost la Easy Job Bridge, Valetta, Malta iar mobilitatile pentru elevi la Coleg Cambria, un colegiu de excelenţă din Ţara Galilor şi în restaurantul afiliat acestuia "Rendez-Vous".
Acest proiect a permis profesorilor şi elevilor să conlucreze eficient în activităţile de învăţare cu caracter antreprenorial pentru a asigura o calitate sporită a actului educaţional şi să-şi îmbunătăţească competenţele profesionale şi antreprenoriale cu accentul pe aspectele practice, aplicative şi operaţionale.
Ca urmare a parcurgerii programului de formare, participanţii la stagiile de pregătire atât profesori cât şi elevi, vor împărtăşi în cadrul conferinţei din experienţele lor şi din metodele didactice inovative însuşite şi vor discuta împreună cu specialişti în domeniu, reprezentanţi ai comunităţii locale, agenţi economici şi mass-media despre metode de dezvoltare profesională dar şi de îmbunătăţire a competenţelor antreprenoriale şi de comunicare ale elevilor şi profesioniştilor în domeniu, ceea ce ii va face mai competitivi şi le va spori responsabilitatea şi adaptabilitatea.
 În cadrul proiectului au fost create instrumente didactice şi de evaluare, disponibile pentru consultare şi pe site-ul proiectului, care vor crea condiţii de continuitate şi aplicabilitate sporită a celor însuşite pentru un învăţământ de calitate şi la standarde europene.
Vă aşteptăm pe toţi cei interesaţi, profesori, părinţi, elevi, angajatori, membri ai comunităţii cu responsabilităţi în educaţie, formare şi ocupare! Va rugăm confirmaţi participarea dv la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.!


Articole înrudite