18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului «Extindere, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”»
Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului «Extindere, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”»

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul «Extindere, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”», cod SMIS 123668, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 - „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Operațiunea 8.1.A: Ambulatorii.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați. Impactul implementării proiectului a constat în reducerea internărilor evitabile și accesibilizarea unei oferte diversificate de servicii medicale de asistență în cadrul ambulatoriului pentru specializările medicale unde solicitările și numărul de consultații cunosc valori ridicate și cu tendința de creștere: diabet, oncologie, ortopedie, neurologie, oftalmologie, urologie, cardiologie.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 31.07.2019, iar perioada de implementare a proiectului a fost de 80 luni, respectiv între data de 22.12.2016 și data de 31.07.2023.

Bugetul total al proiectului a fost de 14.617.687,35 lei, din care asistența financiară nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost în valoare de 7.483.166,91 lei, iar cofinanțarea eligibilă a UAT Județul Galați a fost în valoare de 213.804,78 lei.

În cadrul proiectului, a fost realizată extinderea pe orizontală a clădirii Ambulatoriului Integrat de Specialitate cu un corp integrat cu regimul P+3, precum și modernizarea și reabilitarea unor spații din corpul de clădire existent. De asemenea, au fost achiziționate echipamente medicale pentru următoarele specialități medicale: Oftalmologie - topograf cornean (1 bucată), ecograf ocular biometru mod b (1 bucată); Ginecologie - ecograf 4D (1 bucată), masă ginecologică (1 bucată), electrocauter (1 bucată), videocolposcop (1 bucată); Neurologie - electroencefalograf computerizat (1 bucată); Diabet - electrocardiograf (1 bucată), tensiometru (1 bucată); Gastroenterologie - sistem complet videoendoscopie flexibilă (1 bucată), tensiometru (1 bucată); Cardiologie - holter monitorizare tensiune arterială (1 bucată), oscilometru dopller pentru pacienți cu arteriopatie (1 bucată), sistem determinare INR + benzi test (1 bucată), electrocardiograf portabil (1 bucată), ecograf portabil (1 bucată); Urologie - trusă NLP (1 bucată); Radiologie și imagistică medicală: ecograf cu 2 sonde (1 bucată), negatoscop (1 bucată); ORL: audiometru (1 bucată), timpanometru impedantmetru (1 bucată), aparat de screening auditiv (1 bucată).

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Costin Roxana, manager proiect, consilier superior în cadrul Direcției Programe, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236/302572, fax: 0236/410530, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite