22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministerul pentru Mediu de Afaceri anunţă că se lansează încă două programe dedicate IMM-urilor
Ministerul pentru Mediu de Afaceri anunţă că se lansează încă două programe dedicate IMM-urilor
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Andreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat că în luna august vor fi lansate încă două programe dedicate IMM-urilor referindu-se la sesiunile de finanţare aferente anului 2017 pentru două programe pe care Direcţia de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM din cadrul MMACA le gestionează. Este vorba despre Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă (Comerţ-Servicii) şi Programul naţional multianual de microindustrializare (Microindustrializare).
Cele două sesiuni de depunere ar urma au ca dată de deschidere 16 august (Comerţ-Servicii), respectiv  21 august 2017 (Microindustrializare). Procedurile pentru ediţia din acest an a celor două programe au fost publicate spre consultare în luna februarie 2017, până la acest moment nefiind publicate încă versiunile finale ale documentelor. 
Un element de noutate cu privire la eligibilitatea IMM-urilor pe aceste două programe care a fost modificat faţă de versiunile iniţiale ale procedurilor şi care ar da posibilitatea mai multor firme să depună proiecte este  vechimea minimă pe care trebuie s-o aibă un aplicant pentru a fi eligibil. Aceasta a fost redusă la 1 an (faţă de 2-3 ani cum era prevăzut anterior în diferite programe gestionate de minister). „În acest fel vom avea o continuitate între programul Start-up Nation şi restul programelor pe care le dezvoltă ministerul pentru întreprinderi”, a declarat Laufer.

Articole înrudite