30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Investiţiilor, Cristian Ghinea: Fără ştampilă la Fonduri Europene
Ministrul Investiţiilor, Cristian Ghinea: Fără ştampilă la Fonduri Europene

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat, săptămâna trecută, că a semnat ordinul pentru eliminarea ştampilei de pe documentele necesare la ministerul pe care-l conduce. „Fără ştampilă la Fonduri Europene. Cine o mai solicită la ministerul pe care îl conduc va fi sancţionat. Am semnat un ordin de ministru prin care le este interzis funcţionarilor din zona fondurilor europene să solicite ştampilă pe documente“, a spus Cristian Ghinea, care a postat pe Facebook şi un filmuleţ sugestiv pentru această iniţiativă.
Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a mai adăugat că „se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări, dar proasta obişnuinţă în administraţie continuă acest obicei care nu are nicio bază legală (... ) Niciun birocrat de la stat nu va respecta aceste legi, reglementări care interzic solicitarea ştampilei dacă nu există sancţiuni. Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate fluierând de către funcţionărime. Acest lucru se schimbă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din acest moment“.
Cristian Ghinea a ţinut să sublinieze că va considera abatere disciplinară dacă se va se ceară ştampilă pe documentele cerute de la autorităţi, de la beneficiari, de la oricine intră în legătură cu autorităţile de management sau alte departamente ale ministerului.

Articole înrudite