24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați
Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Galați anunță încheierea implementării proiectului Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați, cod SMIS 122069, Contract de finanțare nr. 4625 din 05.08.2019, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.  

 

Obiectivul general al proiectului a vizat asigurarea accesului, calității şi a atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creşterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a şcolii, la o rata mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creşterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educaţie.

Principalele obiective specifice:

- reabilitarea şi modernizarea clădirii scolii;

- reabilitare terenuri de sport și împrejmuire;

- achiziționare dotări pentru 2 săli de clasă, 2 cabinete, sala multimedia, laborator informatică.

 

Implementarea proiectului a contribuit la realizarea condiţiilor pentru o educaţie de calitate pentru cei 460 elevi înscrişi precum şi la creşterea gradului de participare în învăţământul obligatoriu.

 

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 4.867.568,46 lei (cu TVA), din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională  este de 4.770.217,04 lei.

Perioada de implementare a proiectului: 01.02.2018 – 31.12.2023.

         

Date de contact: Manager proiect – Cristian Capeţis, Director Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări publice, tel.: 0236.307.706, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite